Problémy s trávením

Pokiaľ nemáte problém s trávením, ani vám nepríde na rozum, koľko nepríjemností môže vyvolávať táto nedostatočnosť. Jedným z takých prejavov môžu byť nežiadúce pachy vášho tela, ktoré nie sú spôsobené zlou hygienou. Práve tieto „pachové signály“, upozorňujú na možné problémy s trávením.

food_woman_21

Váš organizmus pravdepodobne zle spracúva bielkoviny alebo ide o zápal v ústnej dutine. Ak patríte do kategórie ľudí, ktorí trpia týmito problémami, pokúste sa zistiť, ktoré potraviny vám škodia a vyraďte ich z vašej stravy.
Existujú však potraviny, ktoré sú pre náš organizmus užitočné a majú nepríjemné pachy. Týka sa to hlavne cibule a cesnaku, v tomto prípade si môžete pomôcť bylinkami (napr. petržlenová vňať) či zeleninou, ktoré vám stlmia nepríjemné pocity. Nezabúdajte, že kombinácia s bielkovinami, ako je napríklad mäso nepriaznivé účinky len umocňuje.

Ak u vás pretrvávajú problémy s trávením, skúste obmedziť množstvo bielkovín a súčasne sa vyhnúť ich vzájomnej kombinácii v strave. Konzumujte dostatok ovocia a zeleniny, ktorá vám vyhovuje. Pre trávenie sú vhodné aj výživové doplnky na prírodnej báze ako je Mladý jačmeň, Chlorofyl či Chlorella.

Chlorella je sladkovodná riasa, ktorá obsahuje betakarotén, chlorofyl, bielkoviny ako aj vitamíny. Pre trávenie je významná tým, že zvyšuje úroveň prospešnej mikroflóry v tráviacom trakte, podporuje jeho lepšie trávenie a rieši problémy so zápchou. Priaznivo pôsobí na liečbu vredov či kolík a účinne detoxikuje organizmus. Horčík, ktorý je v nej hojne zastúpený, napomáha mentálnemu zdraviu a tlmí astmatické záchvaty. Tento prípravok dostanete vo forme pastiliek ale sú aj v ponuke kozmetické výrobky. Chlorella podporuje trávenie, obmedzuje plesne v ľudskom organizme a čistí hrubé črevo ako aj krv.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.