Nebezpečné diéty

Každý rád v teplom počasí oddychuje na pláži, alebo nosí obtiahnuté oblečenie, ktoré viac odkrýva, ako zakrýva. Ak nie ste práve spokojný so svojou postavou, kde tu vytŕča nejaký faldík, začnete sa obzerať po nejakej rýchlej a účinnej diéte. 

vaha cm nohy

A tu môže nastať problém, keďže väčšinou skoro všetky rýchle diéty, ktoré sľubujú nemožné, so sebou prinášajú aj zdravotné riziká.  Ak nejaká diéta sľubuje, že za jeden týždeň schudnete 10 kíl, alebo niečo podobné, radšej sa tejto diéte vyhnite. 

PRÍKLADY NEVHODNÝCH DIÉT

Na internete, alebo v iných médiách, môžete nájsť množstvo diét, alebo spôsobov stravovania, ktoré sľubujú nereálne výsledky. V nasledujúcich riadkoch je uvedených niekoľko príkladov, ako diéta vyzerať nemá. 

Detská diéta

S touto diétou prišla trénerka Tracy Andersová. Všimla si, že jedlo, ktoré jedia batoľatá, pozostáva iba zo zeleniny a ovocia, ktoré je rozmixované a neobsahuje žiadne dochucovadlá, alebo oleje. Z tohto dôvodu sa rozhodla, že táto diéta je tá pravá, keďže je ľahko stráviteľná a nakoľko sa jedná iba o jedenie ovocia a zeleniny, tak aj zdravá. 

Tejto diéte podľahli aj mnohé celebrity. Vďaka jedeniu detských výživ naozaj schudnete. Problémom je, že diéta z dlhodobého charakteru, so sebou prináša tráviace ťažkosti, nedostatok živín a bolesti hlavy. 

Na dva- tri dni, ako posledná záchrana pred nejakou udalosťou neuškodí, ale takéto dlhodobé stravovanie sa neodporúča dospelým ľuďom. 

Diéta modeliek

Táto diéta je život ohrozujúca a naozaj sa neodporúča ju skúšať. Ako už z názvu vyplýva, ide o diétu, ktorú využívali najmä dievčatá a chlapci, ktorí potrebovali byť naozaj nezdravo štíhli. Väčšinou sa takto stravovali modelky, baletky a tanečníčky. Našťastie už nezdravý trend štíhlosti nie je až tak v móde.

O čo vlastne ide? Diéta spočívala v tom, že ste si namočili kúsok vaty, alebo odličovacieho tampónu do džúsu a túto vatu ste zjedli. Vata vám zaplnila žalúdok a pocit hladu zmizol. V prípade veľkého extrému, sa vata namáčala do vodu. Predsa len má džús nejaké kalórie. O zdravotných komplikáciách pri tejto diéte, ani netreba hovoriť. Komplikácie boli od zápalov žalúdka, až po úplnú vyčerpanosť a podvýživu. Naozaj ju neskúšajte.

Bretariánska diéta

O tejto diéte počul už asi naozaj každý. Základ tejto diéty je, že nejete vôbec nič. Začiatky tejto diéty môžu byť naozaj ťažké. Bez jedla sa dá pár dní vydržať, ale rozhodne nie dlhý čas. Niektorí ľudia túto diétu praktikujú a tvrdia, že raz za čas niečo zjedia, aby udržali rovnováhu. Ťažko veriť, že takýto životný štýl dodržiavajú dlhodobo. 

Spavá diéta

Ako už je z názvu jasné, tak ide o to, že v podstate celý čas iba spíte. Používajú sa rôzne hypnotiká a lieky na spanie. Je to ľahké, ak spíte, nejete. Ak si ale vážite vlastný život a radšej budete zdravý, ako bez pár kíl, tak túto diétu neskúšajte.

Vo všeobecnosti platí, že ak chcete schudnúť a byť zdravší, mali by ste začať jesť vyváženú stravu, viac ovocia a zeleniny a menej tukov a cukrov. V prípade vážneho záujmu a zdravý životný štýl, kontaktujte svojho lekára, ktorý vám určite odporučí správnejšie riešenia.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.