Melóny a broskyne netradične

Sme bytosti túžiace po zmene, a tak nám dobre padne, keď sa stretneme s niečim novým... Hoci aj s ovocnou pochúťkou v neobvyklej kombinácii.

>> Móda >> Aktuálne >> Melóny a broskyne netradične

Mixovaný nápoj z melónov
Potrebujete: 200g dužiny cukrového melóna (žltý, oranžový alebo zelený), 1/2 litra vychladeného mlieka a 4 porcie vanilkovej zmrzliny.
Postup: Dužinu pokrájajte na menšie kúsky a spolu s mliekom a vanilkovou zmrzlinou rozmixujeme. Nalejte do pohárov a podávame so slamkou.

Melónová pochúťka
Potrebujete: melóny kantalupa, t.j. žlté melóny s rebrovitou dužinou oranžovej farby, ríbezľovú šťavu.
Postup: Melóny rozpoľte, očistite a do vzniknutej jamky nalejte ríbezľovú šťavu. Tento exotický dezert môže byť vyvrcholením akéhokoľvek menu.

Tvaroh s broskyňami
Potrebujete: 4 čerstvé broskyne, 250g tvarohu, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu citrónovej šťavy, trocha vanilky alebo vanilkového cukru.
Postup: Broskyne prelejte vriacou vodou, ošúpte a pokrájte na kúsky. Zmiešajte tvaroh, med, citrónovú šťavu a vanilku. Pridajte kúsky broskýň a zmes dajte vychladiť.

Broskyne v ružovom víne
Potrebujete: 600 ml ružového vína, 80g práškového cukru, strúhanú citrónovú kôru, 6 veľkých broskýň, niekoľko lístkov citrónovníka, muškátu alebo vavrínu. Postup: Nalejte do hrnca víno, pridajte listy citrónovníka, muškátové alebo vavrínové lístky, cukor a strúhanú citrónovú kôru. Všetko zalejte 450 ml vody. Broskyne ošúpte, vložte do vínovej zmesi, a tú uveďte do varu. Potom zmes povarte 5-10 minút na miernom ohni. (Nádobu občas potraste, aby sa broskyne neprilepili na dno.) Následne broskyne vyberte, uložte do veľkej misy a zalejte "sirupom", v ktorom sa varili; prikryte ich a minimálne na 6 hodín uložte do chladničky. Pred podávaním vyberte lístočky (citrónovníka, muškátu, vavrínu) a použite ich na zdobenie.

Mrazené broskyňové košíčky
Potrebujete: 600 ml bieleho jogurtu, 3 lyžice medu, strúhanú citrónovú kôru, 300g broskýň, práškový cukor.
Postup: Papierové košíčky na pečenie poukladajte do špeciálneho plechu na pečenie mafín. Do veľkej misy nalejte jogurt, pridajte med a citrónovú kôru; všetko dobre vyšľahajte a primiešajte 200g ovocia. Naplňte papierové košíčky. Plech s košíčkami prikryte a uložte cca na 3 hodiny do mrazničky. Zvyšné broskyne zmixujte s práškovým cukrom a zmes nalejte (dekoratívne) na tanieriky. Zmrazené jogurtové košíčky poukladajte do stredu tanierikov a podávajte cca po 10-15 minútach, keď zmäknú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.