Ako vybrať kvalitné granuly pre psa? Poradíme vám!

V dnešnej dobe sme všetci obklopení mnohými reklamami a doslova sa valia na nás zo všetkých strán. Či už ide reklamu na potraviny, drogériu, kozmetiku, oblečenie, v neposlednom rade aj na produkty pre zvieratá.

shutterstock_granuly1120

Vtedy zvykneme viacerí zbystriť pozornosť, keď máme psíka, ktorý je viac-menej ďalším členom rodiny a túžime mu tiež dopriať to najlepšie. Ale nie každé granuly sú vhodné pre všetky plemená psov. Na čo sa teda treba zamerať pri ich výbere?

Nie vždy reklama predáva...

Možno sa viacerým z nás už stalo, že sme sa nechali zlákať reklamou na granuly pre psov, ktorá tvrdila, že práve ony sú pre psa najvhodnejšie. Po čase sme však zistili, že nášmu psíkovi buď nechutia, alebo začal mať napríklad tráviace problémy. Z toho dôvodu by sme mali výber granúl pre psa dôkladne zvážiť a nevsádzať vždy na reklamu.

Existuje veľa predajcov, ktoré majú dlhoročné skúsenosti s predajom kvalitných granúl pre psa. K tomu je však nevyhnutné všímať si niektoré základné informácie o granulách, aby sme kúpili tie správne. V prvom rade je dôležité čítať zloženie granúl na obale, ktoré veľa napovie o ich kvalite. Čo by rozhodne granuly mať nemali, sú rôzne umelé konzervantypotravinárske farbivá. Naopak, musia obsahovať mäso mäsovú múčku. Samozrejme, nesmú chýbať ani vitamíny, minerály a dostatočné množstvo vlákniny.

Zdravotný stav, vek i veľkosť psíka sú dôležité

Možno ste sa stretli s viacerými „psíčkarmi“, ktorí vám povedali, že ich pes zje všetko, čo mu dajú. Áno, môže to byť pokojne pravda, otázne však je, aké účinky má dané krmivo na ich zdravie. Problémy sa totiž nemusia prejaviť hneď, ale niekedy až po viacerých rokoch.

Aby sme dopriali svojmu psíkovi naozaj kvalitné granuly, je potrebné prihliadať na jeho zdravotný stav, vek i veľkosť. Napríklad pes s nadváhou bude potrebovať úplne iné granuly ako pes s podváhou. Rovnako aj psík, ktorý trpí potravinovou intoleranciou, bude potrebovať iný typ granúl.

Vek psíka je tiež podstatný. Šteniatka budú vyžadovať iné granuly ako dospelí psi. Granuly pre šteniatka by mali byť veľmi bohaté na vápnik bielkoviny. Dospelí alebo starší psi zasa potrebujú granuly s vyšším obsahom vitamínov a antioxidantov.

Napokon berte do úvahy aj veľkosť svojho psíka. Plemená menšieho vzrastu potrebujú menšie granuly aj pre lepšiu konzumáciu a strávenie. Plemená vyššieho vzrastu pokojne môžu konzumovať granuly, ktoré obsahujú väčšie množstvo mäsa a menší prísun energie.

Zdroj obrázku: EstudiosOMH / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.