Padanie vlasov

Každú z nás trápi, keď strácame vlasy vypadávaním a nevieme tento proces zastaviť. Poradíme vám, ako nato...


Na femme prebehla anketa, v ktorej sme sa vás pýtali, na vaše najčastejšie problémy s vlasmi. Dnes na jednu z nich odpovedá poradca a kaderník Dodo Jankovič zo štúdia krásy Pierot Polus.

Otázka: Dobrý deň, trápi ma veľký problém a tým je vypadávanie vlasov:( denne stratím aj za hrsť vlasov a neviem si s tým rady... prosím vás týmto o pomoc! Vopred ďakujem!

Odpoveď: Za „normálne“ sa považuje, ak Vám denne vypadne okolo 100 vlasov. Ak ste ale od pohľadu zaznamenali viac vlasov na hrebeni, musíte okamžite konať. Či nejde o vnútorný problém (hormonálna nerovnováha) odhalí iba lekárska prehliadka. Dôležité však je, aby ste svoju pozornosť obrátili aj na stravu a celkovú starostlivosť o vlasy. Za vypadávaním totiž môže byť viacero dôvodov. Držali ste v poslednom období diétu, alebo ste boli chorá? Aj to môže mať podstatný vplyv na kvalitu Vašich vlasov. Zamerajte sa tiež na vlasovú kozmetiku.

V našich štúdiách krásy sa nám výborne osvedčila kombinovaná terapia, ktorá spočíva vo vnútornej aj vonkajšej výžive vlasov. Špeciálne šampóny (napríklad Bain Prévention od Kérastase Paris) a prípravky Vám pomôžu v domácej starostlivosti. Z vnútra zase vlasy posilníte výživovými preparátmi (Densi Recharge). Výsledky sú viditeľné už za dva mesiace.
Veľmi pozitívne ohlasy máme na špeciálnu kúru proti vypadávaniu vlasov Aminexil od L´Oréal Professionnel. Aminexil je patentovaná molekula, ktorá zabraňuje tuhnutiu kolagénového puzdra a tým uchováva tkanivo obklopujúce vlasový korienok pružné. Na základe reakcií klientov viem povedať, že vypadávanie sa začína znižovať cca po mesiaci používania tejto kúry a zároveň začínajú dorastať nové vlasy.

Okrem kozmetiky a výživových doplnkov by ste sa mali zamerať aj na spôsob, akým si umývate či upravujete vlasy. Umývajte ich jemne, šetrne iba bruškami prstov, nikdy ich nedrhnite a vyhýbajte sa horúcej vode. Pokiaľ si vlasy často fénujete, fúkate či žehlíte, používajte produkty, ktoré sú na tento spôsob úpravy určené.

Dôležité je problém vypadávania vlasov neodkladať a nespoliehať sa, že sa obnovia iba tak. Riešením je komplexná starostlivosť.

femme:
- Pozor si treba dávať na multivitamínové preparáty, pretože pri nadmernom užívaní vitamínu A a selénu pôsobia na náš organizmus toxicky.
- Anémia a nedostatok železa môžu spôsobovať vypadávanie vlasov, v tomto prípade sa poraďte s lekárom.
- Štítna žľaza spôsobuje nadmerné padanie vlasov pri zníženej alebo zvýšenej funkcii. Navyše, pri zvýšenej funkcii sú vlasy veľmi jemné a lámavé. V tomto prípade je nevyhnutná liečba.
- Intenzita vypadávania vlasov je zvýšená hlavne v období klimaktéria, tento stav zapríčiňuje nízka hladina estrogénu. Pomôžu sójové doplnky stravy, ktoré navyše pomáhajú zmierňovať návaly.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.