Pre zachovanie si mladistvého vzhľadu je dôležitá aj pokožka

Ženy, ktoré sa aktívne snažia udržať si mladistvý vzhľad aj v zrelšom veku, dobre vedia, že ani zďaleka to nie je len o postave. Skutočný vek často prezrádza pokožka a práve rôzne kožné estetické problémy často bránia pri dosiahnutí mladistvého vzhľadu.

shutterstock_w_822

Rozšírené cievky často prezrádzajú skutočný vek. Zabráňte im v tom

Jedným z takýchto problémov sú červené vláskovité rozšírené cievky, ktoré sa objavujú v tvárovej oblasti, ale aj na hrudníku, či nohách a neskôr splývajú dohromady. Aj keď sa môžu objaviť už po 20-ke, častejšie sa tak deje po 40-ke. Rozšírené cievky totižto súvisia s vekom a starnutím kože a svoj vplyv na ich tvorbu má aj slnečné žiarenie.

Ak vás takýto problém trápi, nemusíte zúfať, na účinné odstránenie cievok existujú hneď dva druhy prístrojov. Na hrubšie cievky sa používa špeciálny cievny laser, ktorý cievky ničí pod povrchom bez poškodenia pokožky a organizmus ich potom prirodzene vstrebe.

Na veľmi tenké, ktoré sa tvoria hlavne v tvárovej oblasti, slúži technológia IPL, čiže intenzívne pulzné svetlo. Táto technológia pekne redukuje plošné začervenania a vlásočnicové popraskané žilky.

Ani pigmentové škvrny nemusia byť problém 

Podobným problémom sú aj pigmentové škvrny. Taktiež vznikajú na tvári a okrem toho ešte na krku, či na chrbtoch rúk. Na ich vznik má vplyv pôsobenie slnka, hormonálne zmeny, ale aj užívanie antikoncepcie, či používanie parfumov a iných produktov, ktoré zvyšujú citlivosť kože na slnečné žiarenie.

Na odstránenie škvŕn sa úspešne používajú hneď tri metódy. Prvou metódou je chemický peeling, ktorý pigmentové škvrny zosvetľuje, aby odtieňom splynuli s okolitou kožou. Účinné je aj odstraňovanie pigmentových škvŕn CO2 laserom, ktorým sa zbrusuje povrchová vrstva kože.

A poslednou často používanou metódou je už spomínaná technológia intenzívneho pulzného svetla, čiže IPL. Pomocou IPL sa pigmenty fragmentujú a o ich zvyšky sa postará imunitný systém.

Zdroj obrázka: Autor: sebra / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.