Ako redukovať hmotnosť

Aby ste sa vyhli diétam s jo-jo efektom, treba dodržiavať určité zásady správnej výživy a pri vyššej nadváhe viac ako desať kilogramov, zájdite za odborníkom.

>> Móda >> Aktuálne >> Ako redukovať hmotnosť

Prvý krok je upraviť si stravovacie návyky, vedieť správne nakupovať a neodmysliteľnou súčasťou pri redukcii je pohyb. Pri chudnutí sa odporúča častejšie jesť, pričom raňajky a obedy sú kaloricky výdatnejšie, pretože musia dodať telu energiu na celý deň. Nezabúdajte, že nesmiete mať hlad!


Druhý krok: ako chudnúť a nehladovať? Vhodné sú potraviny s nízkym glykemickým indexom, pretože tento druh potravín zasýti na dlhšiu dobu a udržujú stabilnú hodnotu cukru v krvi. Práve nepravidelné kolísanie hladiny cukru v krvi sú príčinou tzv.“vlčieho hladu“. Odporúčané sú potraviny s glykemickým indexom nižším než GI55, nevhodné aj sú produkty s GI vyšším 70.


Potraviny s nízkym glykemickým indexom
zelenina, odporúča sa denne konzumovať až 500 g
ovocie, denná konzumácia 200 g
nízkotučné syry a mliečne výrobky
mäso (biele a nie mastné)
povolené sacharidy: varené zemiaky a celozrnné pečivo
Sacharidy konzumujte skôr v prvej polovici dňa a pridajte k ním zeleninu, večer by sa pri redukcii hmotnosti nemali jesť.

Vhodné potraviny
mlieko polotučné 29
šošovica zelená 22
mäso 10 - 20
brokolica 10
paprika 10
paradajky 10
zelené šaláty 10

Povolené sacharidy
celozrnný chlieb 64
varené špagety 60
biela ryža 56
hnedá ryža 54
müsli 55

Nevhodné potraviny
mrazené zemiaky pečené v rúre 90
hranolky 90
predvarená ryža 85
cestoviny 70
Kola 70
sladké pečivá

Ak ste sa rozhodli zredukovať svoju hmotnosť zmenou v stravovaní, pridajte si k tomu aspoň prechádzky či rýchlejšiu chôdzu. Ak napriek odporúčaniam máte problém ísť s hmotnosťou dolu, skúste znížiť aj kalorickú hodnotu jedla.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.