Ako zvýrazniť pleť

Viete, ako zvýrazniť krásu pleti prírodnými prostriedkami? Napríklad sójou, kokosovým olejom, bambusovou vodou, morskými riasami, ryžovou vodou, bielym a zeleným čajom alebo ženšenom.

w_cucumber_eyes_22

Ryžovú vodu, ktorá obsahuje látky spomaľujúce starnutie a zároveň pleť vyživuje a zjemňuje. Ryžová múčka býva súčasťou peelingov.

Biely a zelený čaj, ktoré chránia pleť pred vysušením a majú upokojujúce a regenerujúce účinky. V Ázii sa používajú aj na hojenie rán, jaziev a na ošetrenie pleti po slnení.

Ženšen, ktorý má v Číne povesť magickej rastliny. Spomaľuje celkový proces starnutia. Disponuje protistresovými a protirakovinovými účinkami a používa sa aj ako afrodiziakum.

Jazmín, ktorý sa používa na suchú a veľmi citlivú pleť, pretože má vyživujúce a hojivé účinky. Považuje sa tiež za afrodiziakum.

Zázvor, ktorý zlepšuje krvný obeh a tým pokožku výrazne aktivizuje. Pridáva sa najmä do čistiacej kozmetiky a masážnych olejov.

Ginko, ktoré účinkuje ako silný antioxidant a teda chráni pleť pred smogom a UV žiarením; má tiež hojivé účinky. Ginko je v Ázii veľmi uctievaný strom, výťažok z jeho listov totiž zlepšuje pamäť a krvný obeh.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.