Odporúčania vizážistov podľa znamenia

Astrológia tvrdí, že ženy každého znamenia predstavujú určitý typ, rovnako aj v kozmetiké platí určitá typológia. Vizážisti teda určili, na čo by mali ženy jednotlivých znamení klásť dôraz pri pestovaní svojej krásy.

astrologia 18

V znamení zeme:

Býk predstavuje typ pohodlnej ženy, ktorej organizmus má sklon zadržiavať vodu. Ženám - Býkom sa preto odporúča piť žihľavový čaj a konzumovať chren (oboje prispieva k prečisťujúcemu odvodneniu). Tvoriace sa vačky pod očami a dispozíciu k dvojitej brade možno eliminovať pravidelným masážnym poklopkávaním. 

Tip: Tomuto znameniu "nesedia" ťažké výživné krémy; oveľa vhodnejšie je aplikovať na pleť raz do týždňa masku z nastrúhaných (surových) zemiakov.

Panna je žena prirodzenej krásy; prospieva jej predovšetkým pohyb na čerstvom vzduchu, každodenná rozcvička a jednoduchá prírodná kozmetika. Žiarivý odtieň pleti pomáha Pannám udržiavať každodenné sprchovanie - striedavo teplou a studenou vodou. 

Tip: Panny veľmi vnímavo reagujú na aromaterapiu: proti stresu by si mali dávať do kúpeľa 5 kvapiek levanduľového oleja. 

Kozorožec je žena, ktorá sa intenzívne venuje práci, športu a starostlivosti o iných, pričom zabúda na pestovanie svojej krásy. Ženy - Kozorožce by si mali cieľavedome určiť minimálne jeden deň v týždni na relaxáciu a pestovanie. To znamená: dopriať si voňavý kúpeľ, počúvať obľúbenú hudbu, venovať sa manikúre a pedikúre, urobiť si vlasový zábal atď.; dobré by bolo, nechať si raz za týždeň (či dva) premasírovať odborníkom celé telo (od hlavy až po päty). 

Tip: Zanedbávanú pleť žien - Kozorožcov môže zjemniť maska z rozomletých ovsených vločiek namočených v mlieku.

V znamení vzduchu:

Blížencov reprezentuje žena výkoná a dynamická, tráviaca pred zrkadlom naozaj len nevyhnutné minimum času. Tento typ ženy by mal používať najkvalitnejšie (značkové) krémy s dlhodobým ochranným účinkom. Vnútorného napätia a drobných vrások sa ženy - Blíženci najlepšie zbavia rekreačným športom. 

Tip: Ženy zo znamenia Blížencov by si mali od tridsiatky do svojho denného programu zaradiť tvárovú gymnastiku a dôkladné čistenie pleti. 

Váhy stelesňuje žena s jemnou krásou, o ktorú sa treba starať decentným spôsobom: t.j. používať ľahké krémy a kvalitné (nenápadné) líčidlá v spojení s pravidelnou relaxáciou. Vnútornému prostrediu, ako aj celkovému vzhľadu žien - Váh prospievajú kúpele s vonnými esenciami (predovšetkým ružovým olejom). 

Tip: Pre sviežosť pleti a štíhlu líniu treba jeden až dva dni v týždni jesť iba ovocie a piť čerstvé ovocné šťavy. 

Vodnár je žena plná nepokoja, ktorej prospieva spoločnosť a kolektívne športy. Ideálne je, ak sa stane vyznavačkou jógy a zaradí ju do svojho celoživotného prgramu. Ženy - Vodnárky by sa mali vyhýbať ťažkým mastným krémom, stačia im krémy založené na jednoduchej (športovej) báze. 

Tip: Vodnárkam sa odporúča pravidelná aplikácia pleťovej masky z liečivého bahna.

V znamení ohňa:

Baran je hyperaktívna žena so sklonom k alergiám a precitlivelosti. Jej výraznú mimiku a citlivú pleť musia "korigovať" kvalitné výživné krémy a špeciálne pleťové masky "v ampulkách". Nahnevaný výraz a bolesti hlavy môžu ženy - Barany potláčať masážami a aromaterapiou (odprúča sa levanduľový olej). 

Tip: Žena - Baran by si mala kontrolovať "vrásku zlosti" medzi obočím a niekoľkokrát denne dané miesto premasírovať. 

Lev býva žena zameraná na svoj pôvab a v jej kozmetickom arzenáli nič nechýba - zvlášť, keď sa začnú objavovať prvé vrásky. Levice by sa však nemali vráskami príliš stresovať, preto tým idú proti sebe. Stačí, keď si okrem zakladnej starostlivosti (ktorú majú naozaj premyslenú) aplikujú na pleť raz do mesiaca výživný kolagénový zábal a vekom naskakujúce "pehy" na chrbtoch rúk si budú pravidelne natierať citrónovou šťavou. 

Tip: Keďže žena - Lev potrebuje svoju energiu dopĺňať slnkom, mala by v zimnom období občas zájsť do solária.

Strelec je žena plná vášni, ktorá sa potrebuje predovšetkým upokojiť. Napríklad kúpeľom s prídavkom morských rias, cvičením tai-či, masážami, dobrým jedlom a dlhým spánkom. Svoju pokožku so sklonom k suchosti by mali ženy - Strelci každý deň natierať kvalitnými pleťovými mliekami a krémami. Pri ich výbere sa však odporúča dôverovať vlastnej intuícii a skúsenosti, nie "dobrým radám" kohokoľvek. 

Tip: U ženy - Strelca bývajú slabým miestom vlasy; mala by im venovať viac času a nenechať sa pri výbere účesu ovplyvňovať módnym strihom a bláznivými farebnými úpravámi.

V znamení vody:

Rak je žena so sklonom k precitlivelosti - platí to pre jej vnútorné rozpoloženie i charakter pleti. Račice preto svojej kráse najviac prospejú tým, že odhodia zbytočné starosti a budú sa vyhýbať únave. Povzbudzujúco na ne pôsobí "farebná terapia": stačí vložiť do lampy žiarovku príslušnej farby (tyrkysová zlepšuje kvalitu pleti, zelená dodáva stratenú rovnováhu, oranžová potláča depresie...), pohodlne si ľahnúť a na nič nemyslieť. 

Tip: Najlepšou pleťovou maskou pre ženy - Rakov je maska z tvarohu a uhorky.

Škorpión je žena, ktorá nemôže žiť bez vody. Táto životodárna tekutina má na Škorpiónku priam obrodzujúci účinok - harmonizuje jej vnútro a navodzuje vonkajšiu sviežosť. Škorpiónkam sa však neodporúča, aby využívali horúce kúpele, ktoré ich zbytočne vysiľujú. 

Tip: Ženy - Škorpióny by mali relaxovať pod modrým svetlom a venovať väčšiu pozornosť manikúre a pedikúre. 

Ryby reprezentuje jemná žena, kráse ktorej prospievajú všetky vodné športy a tanec. Okrem výživných a premasťujúcich pleťových masiek je to ten najspoľahlivejší spôsob, ako si môžu Ryby zachovať sviežosť a príťažlivý vzhľad. V stave vypätia ženám - Rybám pomáhajú dlhé prechádzky, obdivovanie prírodných krás a kontrolované hlboké dýchanie. 

Tip: Pre pokoj duše, ktorý sa odráža i na tvári, by toto znamenie malo využívať jemné vône kvetín (živých alebo v podobe potpourri či éterických olejov).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.