Dlhé vlasy u žien zvyšujú túžbu mužov

Ženy s dlhými, kvalitnými vlasmi majú väčšiu pravdepodobnosť sexu ako ženy s krátkymi vlasmi. Vyplýva to z novej juhokórejskej štúdie. Podľa nej dlhé ženské kučery zvyšujú vnímanie ich príťažlivosti u mužov, a tým zintenzívňujú jeho sexuálnu túžbu.

freepik_w_long_hair_24

Na druhej strane u mužov nebola dokázaná súvislosť medzi dĺžkou ich vlasov a sexuálnej príťažlivosti.

V mnohých kultúrach po celom svete sú dlhé vlasy žien vnímané ako symbolické vyjadrenie ženskosti. To je pravdepodobne dôvod, prečo sa im dostáva čoraz viac pozornosti od vedcov, ktorí skúmajú mnohé aspekty ľudskej sexuality. Napríklad, zatiaľ čo predchádzajúce štúdie sa zameriavali na to, či vzhľad vlasov signalizuje reprodukčný potenciál ženy, najnovší výskum juhokórejských vedcov sa zameral na možnú súvislosť medzi dĺžkou vlasov a milostným životom.

Dlhé vlasy sú atraktívnejšie pre mužov, dokonca aj v manželstve

Štúdia  výskumníkov z Yonsei University, publikovaná v časopise Evolutionary Psychology, zahŕňala 204 heterosexuálnych manželských párov. Pár odpovedal na otázky týkajúce sa kvality a dĺžky vlasov, po ktorom nasledovali ďalšie o príťažlivosti ich partnera, sexuálnej túžbe, frekvencii sexu, spokojnosti so vzťahom a sexuálnom uspokojení.

Prieskum ukázal, že muži, ktorých manželky mali dlhšie a kvalitnejšie vlasy, považovali svoje partnerky za atraktívnejšie, čo sa odrazilo v ich zvýšenej sexuálnej túžbe po nich. "A táto zvýšená sexuálna túžba bola spojená s vyššou pravdepodobnosťou partnerského sexu. Ženy s dlhšími vlasmi si užili viac milostných chvíľ ako dámy s kratšími účesmi alebo menej kvalitnými vlasmi," komentuje výsledky  štúdie Veronika Kubíčková, odborníčka z e-shopu www.ruzovyslon.sk. Na druhej strane, podľa štúdie, dlhá, kvalitná hriva mužov nevykazovala žiadnu súvislosť s ich  sexuálnym životom.

Zdroj foto: Freepik


O Ruzovyslon.sk

V Ruzovyslon.sk odborníci vyberajú najzaujímavejšie erotické pomôcky z celého sveta, ktoré sú ideálnym prostriedkom experimentovania s vlastnou sexualitou, posúvaním jej hraníc a oživovaním stereotypného sexu. Odborné poradenstvo zahŕňa aj tvorbu inštruktážnych videí a testovanie sexuálnych hračiek.

Ocenenia

1.              víťaz súťaže Najdôveryhodnejšia značka 2023 v kategórii Predajcovia erotického tovaru

2.              päťnásobný víťaz ankety Shop of the Year v kategórii Popularity Award: Erotický tovar; 2. miesto v kategórii Cena kvality: Erotický tovar

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.