Omyly v partnerstve

Každý nový vzťah býva v predstavách zidealizovaný  a keď sa pristupuje k spoločnému spolužitiu očakávania  sú veľakrát prehnané. Stará múdrosť hovorí, že skúsenosť je neprenosná. Dúfame, že následovné výroky, niektorej z vás pomôžu vyvarovať sa chýb vo vzťahu.

freepik_relationship_23

Láska a hádka.

Hádka, ak nie je príliš častá a krutá, pôsobí ako očistný prvok vo vzťahu a nie raz sa končí v milostnom udobrení. Láska nie je všeliek na nezhody okolo vás, a veľmi skoro vyhasne, ak sa vo vzťahu nenachádza tolerancia a komunikácia.

Vo dvojici sa to ľahšie tiahne...

Tento výrok nesie v sebe kus pravdy, ale ak vzťah nefunguje tento názor je omylom. Vlastné šťastie podmieňovať prítomnosťou milovanej osoby, ktorá o nás nestojí, prináša len bolesť a utrpenie. V podstate neexistuje ideálny muž ani žena, preto je dobré si racionálne stanoviť, čo je ešte možné očakávať od partnera a čo sú už nedosiahnuteľné méty.
Podobne vzťahu neprospieva „ponorková choroba“ z neustálej prítomnosti. Je ideálne mať spoločné záujmy, ale správna miera stráveného času samostatne, prinesie nové podnety.
Úprimnosť, dôvera a tolerancia sú dobrým základom pre fungujúci vzťah, treba si ale uvedomiť, že každý z nás má právo na svoje malé tajomstvá, ktoré druhému neubližujú.

Ak ma miluje, vie mi čítať myšlienky! Dôkazy lásky...

Tohto omylu sa dopúšťame hlavne my ženy, ktoré máme viac empatie ako muži. Muži nám nikdy nebudú čítať myšlienky, uprednostňujú racionálne myslenie a očakávajú, že im naše priania priamo naservírujeme na tanier. To však neznamená, že nás nemilujú, ale ich podstata je založená na iných princípoch. Rozdielne vnímanie badať aj čo sa týka narodenín a výročí. Nie jedna z nás včas doma „signalizuje“ výročia a narodeniny, aby sa na ne nezabudlo! Je zaujímavé, že pre väčšinu mužov, ak si to nedajú do diára, je problém zapamätať si dátumy.

Radikálne riešenia problémov

Málokomu sa podarilo svojho partnera zmeniť k lepšiemu po vstupe do manželstva, skúsenosti sú skôr opačného charakteru. Riešenie problémov starým biblickým spôsobom „oko za oko, zub za zub“, je ďalším krokom vzad a partneri sa točia v začarovanom kruhu odplát. Jedným z najhorších spôsobov upevnenia vzťahu je plánovanie dieťaťa na záchranu, v takomto prípade sa dieťa stáva rukojemníkom jedného z partnerov a urýchli koniec vzťahu. Nakoniec si treba uvedomiť, že vzťah je zložitý mechanizmus, v ktorom, keď sa niečo pokazí, nie je chyba len na jednej strane a nápravu je nutné hľadať na obidvoch stranách.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.