Toto sú dnes najčastejšie príčiny rozchodov

Dôvody ukončenia partnerských vzťahov sú niekedy vážne, niekedy zdanlivo malicherné. Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť OnePoll medzi 2 000 dospelými respondentmi, 65 % ľudí ukončilo vzťah kvôli tomu, čo by sa dalo stručne opísať ako "fuj faktor" (v angličtine tzv. „ick“).

freepik_couple_130323

Zdroj foto: Freepik

Patria sem rôzne zlé návyky a vlastnosti, ale aj správanie alebo veci súvisiace so vzhľadom. Tu je niekoľko zaujímavých zistení:

-       Až tretina opýtaných je vyberavá pri hľadaní partnera, a tak až 37 % chce randiť iba s niekým, kto dokonale vyhovuje ich vízii;

-       Pre 15 % mužov je dôvodom rozchodu to, že ženy sa na rande chcú podeliť s jedlom;

-       16 % žien neznesie špinavý ciferník na pánskych hodinkách;

-       24 % ľudí ukončilo vzťah, pretože im partner nevoňal;

-       Asi pätina sa rozhodla rozísť, lebo ich partner bol nezdvorilý k personálu reštaurácie;

-       Takmer 15 % ľudí dalo zase kopačky niekomu, kto bol posadnutý horoskopom.

"Asi sedmina mužských respondentov uviedla, že by ukončili vzťah so ženou, ktorá by sa chcela podeliť o jedlo na prvom rande a pätnásť percent žien by neakceptovalo, ak muž hovorí o svojom obľúbenom športovom tíme ako o "nás", napriek tomu, že do neho nikdy nepatril," prezrádza ešte Adam Durčák, majiteľ e-shopu www.ruzovyslon.sk, ktorý predáva erotické pomôcky a zaoberá sa zdravou sexualitou.

Medzi ďalšie dôvody rozchodu patrí neporiadok, špinavé alebo príliš dlhé nechty, zlé zuby, hlasné rozprávanie, nosenie topánok bez ponožiek, výrazný make-up, nosenie slnečných okuliarov vo vnútri, špinavé topánky alebo obliekanie sa do škaredých džínsov. Celkovo až 20 % ľudí neprezradí partnerovi dôvod svojho rozchodu. Viac ako polovica (58 %) respondentov sa potom domnieva, že ich partner im dal košom práve kvôli niektorému zo spomínaných "fuj faktorov".

8 z 10 ľudí zvyšuje svoje nároky, pretože si zaslúžia iba to najlepšie

V posledných dvoch rokoch rezonoval na poli zoznamovania tzv. trend vedomého randenia, alebo aj open castingu, keď sa ľudia snažili pristupovať k randeniu s otvorenejšou mysľou, a boli ochotnejší sa stretnúť aj s niekým, kto ich ideály úplne nespĺňal. Prieskum na zoznamke Seeking však uvádza, že mnohí ľudia takéto trendy nevyznávajú. "Necelých 40 % respondentov uviedlo, že chcú randiť len s niekým, kto plne zodpovedá ich očakávaniam. Tretina ľudí pripustila, že sú pri výbere potenciálneho partnera veľmi vyberaví. A 79 % ľudí si myslí, že si zaslúžia toho najlepšieho partnera, takže zvyšujú svoje nároky," komentuje Adam Durčák.

Napríklad 33 % ľudí považuje za dôležitý plat potenciálneho partnera, zatiaľ čo 30 % si dá záležať na jeho zmysle pre módu a dobrý štýl obliekania. Takmer polovica respondentov tiež pripúšťa, že čím sú starší, tým vyššie sú ich nároky pri zoznamovaní. Avšak štyria z desiatich z nich tvrdí, že randenie sa s pribúdajúcim vekom stáva ťažším.

 

 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.