Tipy a triky pre vašu nezabudnuteľnú noc s partnerom

Napísal Dominika Blchová, 22. august 2022

Mnohé štúdie potvrdzujú, že sex prispieva k lepšej nálade, zníženej depresii a podľa aktivity udržuje fit. To je však všetko iba bonus! Skutočná hodnota sexu pochádza zo spojenia, vytvorenia si silného puta a blízkosti oboch partnerov. 

4_unsplash_822

Zdroj foto: Unsplash

Bohužiaľ, niektoré páry majú oveľa menej sexu ako kedysi. Práca, rodičovstvo, smartfóny, záľuby a mnohé ďalšie spôsobujú často výhovorky, nechuť alebo únavu po náročnom dni. Preto je dôležité, aby sa všetky páry naučili, ako to v spálni okoreniť. Máte nudný sex alebo chcete vyskúšať niečo nové? Inšpirujte sa nasledovnými tipmi, ktoré vám môžu pomôcť okoreniť váš partnerský aj sexuálny život.

5 tipov pre vzrušujúcu predohru

​​Predohra je veľmi dôležitá, najmä pre ženy. Ženská túžba často nie je taká spontánna ako mužská a niekedy je na samotný pohlavný styk potrebná príprava. Žena by mala byť správne naladená na to, aby mala milostný akt a zažívala z neho rozkoš.

Tu sú tipy, ako vytvoriť skvelú predohru:

Príjemné prostredie je základ

Predohra má pre mnohé ženy veľkú úlohu aj v inej rovine. Urobte si pohodlie, ktoré si budete vzájomne vychutnávať. Vymeňte posteľnú bielizeň, upravte si vankúše, stlmte osvetlenie, pustite si príjemnú hudbu. Vytvorte si v spálni intímnu atmosféru vhodnými doplnkami, osvetlením a dekoráciami, pri ktorej budete cítiť intenzívne puto a lásku partnera. Zbavíte sa tak stresu a uvoľníte sa. To je mimoriadne dôležité, ak chcete milovanie dokonale precítiť.

Zakázané zóny

Vyskúšajte jeden druhého a dohodnite sa na tom, že si budete navzájom robiť všetky možné nežnosti, no nedotknete sa zakázaných zón, ktorými sú intímne miesta. Môžete sa bozkávať, hladkať, šepkajte si nežné aj vzrušujúce slová. Ako dlho sa dokážete maznať bez toho, aby ste sa dotkli genitálií a mali pohlavný styk?

Predohra v štýle BDSM

Putá, hra na dominantného a podriadeného, vášnivé bozky, uhryznutia, šteklenie bičíkom, zaviazané oči. Nemusíte byt' hneď úchylní, ak vás lákajú aj tvrdšie praktiky. Mieru, kam všetko môže zájsť, si určujete iba vy dvaja a vcelku môže ísť o veľmi vzrušujúcu predohrou.

Sledujte sa navzájom

Pre niektoré páry, ktoré ešte nie sú úplne zohraté alebo sa pred sebou hanbia, to môže byť problém, no skvelou predohrou a veľmi vzrušujúce môže byť vidieť aj to, ako partner pred vami masturbuje. Okrem toho sa môžete dozvedieť viac o tom, čo ho najviac vzrušuje, aký štýl mu vyhovuje alebo aké tempo mu je príjemné.

Iné typy orgazmov

Určite ste počuli o ženách, ktoré dokážu vyvrcholiť už len pri hre s bradavkami alebo o mužoch, ktorí dosiahnu orgazmus masírovaním hrádze. Vyskúšajte na sebe aj vy tie najrôznejšie cesty. Možno budete prekvapené, čo všetko môže u vás viesť k vyvrcholeniu.

Zaručené tipy, ako si okoreniť sexuálny život (nielen) pre partnerov v dlhodobých vzťahoch

Deti, financie, kariéra, nuda - to všetko môže narušiť váš sexuálny život. To, čo vás vzrušilo na začiatku vzťahu, vás nemusí vzrušovať aj dnes.

Kľúčom k šťastnému a plnohodnotnému sexuálnemu životu a posilneniu vášho partnerského života s dlhodobým partnerom je vytvárať si svoje vlastné alebo nové sexuálne praktiky. Aké triky a experimenty by ste teda chceli zaradiť do svojho sexuálneho života?

Ponorte sa do Kámasútry

Aj keď možno viete, čo to je, vygooglite si Kámasútru pre istotu ešte raz. Verte, môže vám to dať veľa nápadov. Kľúčom k zábavnému sexuálnemu životu je zmena. Čo tak do vašej rutiny začleniť viac hry a rozmanitosti a zakomponovanie rôznych polôh? A ak Kámasútra nie je vaša vec, môžete vyskúšať pozície v stoji, zozadu alebo akúkoľvek inú variáciu, ktorá vás osloví a bude vám vyhovovať.

Obmedzte "rýchlovky"

To, čo robí sex super erotickým a príjemným najmä v dlhodobom vzťahu je to, ako dobre sa s partnerom poznáte, ako veľmi vám na sebe záleží a čo ste ochotní investovať do potešenia toho druhého.

Keď si však zvyknete dať pred prácou alebo spaním iba "rýchlovky", môžete prísť o veľa zábavy. I keď rýchlovky môžu byť príjemné, dlhý intenzívny pohlavný styk vám môže priniesť oveľa väčšiu odmenu v oblasti intimity a potešenia.

Vytvorte si sexuálne menu

Keď ste v dlhodobom vzťahu a hlavne, keď spolu bývate, pravdepodobne jedným z najčastejších správ, ktoré si navzájom vymeníte, je: „Čo by sme si dali na večeru?" To je dôvod na zmenu typu jedálnička.

Ako na to:

Každý partner si napíše tri sexuálne akty, ktoré by chcel urobiť ako predjedlo, tri sexuálne akty, ktoré by chcel ako hlavné jedlo a tri sexuálne akty, ktoré by chcel ako dezert. Potom si partneri navzájom prečítajú jedálny lístok a dohodnú sa na sexuálnom menu, do ktorého sa v tú noc zapoja.

Ukážka sexuálneho menu:

●      Predjedlo: masáž chodidiel, zaviazané oči

●      Hlavný chod: orálny sex, análny sex, hra s vibrátorom

●      Dezert: masáž chrbta, maznanie

Nepodceňujte dôležitosť dotykov

Niekedy môže byť zameranie sa na neerotogénne zóny oveľa erotickejšie ako samotný akt. Zvážte aj "nesexuálnu" aktivitu, ktorá si vyžaduje viac dotykov, napríklad masáž.

Kúpte si masážne oleje a nalaďte sa vypnutím svetla, zapálením sviečok, dobrou hudbou a potrápte partnerovu fantáziu aj erotickou bielizňou. S trením a masírovaním svojho partnera sa neponáhľajte. Priblížte sa k jeho genitáliám, ale nedotýkajte sa. Po tom, čo ste každý strávili hodinu alebo dve masírovaním, si môžete užiť samotný sex.

1_pexels_822

Zdroj foto: Pexels

Zmeňte časovanie

Vy a váš partner môžete byť nočné sovy alebo ranní vtáci, ktorí sú aktívni v určitý čas. Ale v snahe udržať váš sexuálny život prekvapivý a pútavý, skúste zmeniť načasovanie vášho milovania. Ak ste zvyknutí mať ho v rovnaký čas a deň kvôli pohodlnosti, vyskúšajte ho inokedy. Ak máte sex vždy v noci, skúste to ráno. Zmena stereotypu môže priniesť vzrušenie naviac.

Prevezmite iniciatívu

Ľudia mnohokrát upadajú do rutiny a očakávaní, kto by mal začať, takže často k samotnému aktu ani nedôjde. Ak máte stále pocit, že váš partner by mal vždy urobiť prvý krok, skúste vystúpiť z vašej komfortnej zóny a naplánujte nezabudnuteľnú romantickú noc raz aj vy.

Vyskúšajte spolu nový koníček.

Aj keď ste vo vzťahu vo všeobecnosti šťastní, môžete sa dostať do obdobia, kedy nebudete vždy v "nálade", čo je veľmi bežné. Preto vám navrhujeme zapojiť sa do aktivít, ktoré opäť naštartujú hormóny ako dopamín, adrenalín a serotonín.

Jedným zo spôsobov, ako znovu zapáliť iskru, je robiť spolu niečo nesexuálne, vďaka čomu sa budete viac tešiť, keď po tejto aktivite budete môcť spolu skočiť do postele. Taktiež môžete skúsiť tráviť viac času oddelene, aby ste sa viac zaujímali o život toho druhého mimo vzťahu.

Netrápte sa tým, ak sa vaša túžba časom vytráca

Je úplne normálne a prirodzené, ak sa z času na čas vaša túžba po sexe vytráca. Počúvajte svoje vnútro, intuíciu a hlavne komunikujte so svojím partnerom.

Dajte sex na denný poriadok – doslova

Na prvý pohľad to môže znieť ako opak sexy, no ak máte rušný život, je ľahké odložiť sex na druhú koľaj. Problém je v tom, že keď to robíte príliš dlho, môžete sa vy alebo váš partner cítiť menejcenný a zrazu si uvedomíte, že treba vyriešiť veľké problémy vo vzťahu.

Zaviažte sa mať sex niekoľkokrát za týždeň alebo za mesiac a dodržujte ho bez ohľadu na to, ako ste zaneprázdnení alebo unavení.

Skúste sexting

Namiesto toho, aby ste konverzácie prostredníctvom textových správ používali iba na to, aby ste sa navzájom informovali o tom, čo treba kúpiť na večeru, urobte svoje texty sem tam trochu kurióznejšie a dráždivejšie.

Popíšte, čo máte na sebe v posteli, ako sa dotýkate, keď na to myslíte a podobne. V tejto hre môžete pokračovať počas celého dňa a keď sa váš partner večer vráti domov, budú zaručene lietať iskry.

Tip: Poznáte najlepšie online zoznamky na Slovensku.

Sex nielen v spálni

Možno na vás zapôsobí nálada, keď nie ste práve vo svojej spálni so zapálenými sviečkami a cítite sa absolútne najpríťažlivejšie. Môžete byť spotené z telocvične alebo po dlhom pracovnom dni, keď zahliadnete svojho partnera, ako sedí na gauči alebo mieša paradajkovú omáčku. Treba sa poddať týmto impulzom a nečakať iba na to, kedy sa obaja večer dostanete do spálne.

2_unsplash_822

Zdroj foto: Unspalsh

Zúčastnite sa sexuálneho workshopu

Predtým, ako dostanete víziu nejakého tantrického kurzu nezabudnite, že workshopy pre dospelých nemusia byť vôbec zbytočné. Investovaním do vzdelávania o svojej sexualite prejavujete skutočnú oddanosť vzájomnému šťastiu a dlhovekosti vášho vzťahu. Môžete si vybudovať viac intimity a blízkosti a preniknúť hlbšie do vašej vnútornej sexuality.

Inšpirácia: Poznáte techniky na uzdravenie svojej sexuality a vzťahov?

Naplánujte si spoločný čas

Aj keď ste vydatá a šetríte na výlet s deťmi do Disneylandu, urobte si spoločný čas s partnerom prioritou, najmä čas mimo každodenného stresu a povinností. Dovolenka, na ktorej je vaším jediným plánom mať sex, nabije váš sexuálny život.

Zarezervujte si na víkend peknú chatu v lese alebo luxusnú hotelovú izbu, zbaľte si obľúbené sexuálne hračky a sexy oblečenie (alebo žiadne oblečenie), nechajte telefóny a ostatné zariadenia vypnuté a užívajte si chvíle so svojím partnerom.

Hovorte o svojich fantáziách

Namiesto toho, aby ste si každý večer ľahli do postele a čítali si Kindle alebo skrolovali cez Instagram, umožnite, aby rutina pred spaním občas zahŕňala aj diskusiu o vašich fantáziách. Najmä v dlhodobých vzťahoch môžete zabudnúť na to, ako sa vyvíjajú túžby vášho partnera a pýtanie sa na ne vás môže opäť zblížiť.

Všetky fantázie a nápady môžete vložiť do krabice a z času na čas si z nej vybrať, aby ste vyskúšali niečo nové.

Vytvorte si vlastné „pravidlá“ – a nebojte sa ich zmeniť

Niekedy je najlepším spôsobom, ako zahájiť a posunúť sexuálny život na vyššiu úroveň, zbaviť sa akýchkoľvek "nepísaných" pravidiel. Koniec koncov, neexistuje žiadny univerzálny spôsob na sex pre každý pár. Najdôležitejšie je robiť to, čo funguje pre vás a vášho partnera. Jednoducho sa musíte naučiť byť úprimní k sebe a svojmu partnerovi. Experimentujte tak, že si s partnerom vytvoríte vlastné „pravidlá“.

Tipy ako nájsť skutočnú lásku, nielen povrchné vzplanutie.

Čo robiť, ak vás partner nedokáže uspokojiť v posteli?

K skvelému intímnemu životu neodmysliteľne patrí aj maznanie, túlenie, predohra. Čo však robiť, ak vás partner nedokáže v posteli uspokojiť?

Vyjadrite svoje potreby

Váš partner pravdepodobne nevie čítať vaše myšlienky. Ako teda chcete, aby vás uspokojil, keď nevie, čo máte rady a čo vám robí dobre? Ak chcete zažiť nezabudnuteľnú noc, povedzte mu, kde a ako sa vás má dotýkať. Nehanbite sa rozprávať o vašich potrebách a citlivých zónach.

Komunikácia je základ

Aj tu platí, aby ste sa o problémoch nebáli rozprávať. Otvorená komunikácia by mala byť súčasťou každého vzťahu, preto je na mieste partnerovi povedať, kde je problém. Nie je nič lepšie než zdravý a otvorený vzťah, potom aj váš sexuálny život naberie nové obrátky.

Starajte sa o seba

Nie vždy je problém iba u mužov. V prvom rade by ste sa mali zamyslieť nad tým, či náhodou chyba nie je na vašej strane. Niekedy majú ženy s vyvrcholením problém aj kvôli tomu, že sa necítia vo svojej koži dobre, nie sú pripravené alebo sa hanbia.

Ak si chcete intímne chvíľky užiť viac, skúste zapracovať na svojom sebavedomí.

Doprajte si čas

Ženy niekedy na vyvrcholenie potrebujú viac času než muži. Doprajte si ho. Dostaňte sa do nálady predohrou, bozkávajte partnera. Tým sa rýchlejšie uvoľníte, čo vám môže pomôcť viac sa odreagovať. Vzájomné uspokojovanie by malo byť založené na láske a romantike a nie o tom, "kto bude skôr."

Aké sú najlepšie sexuálne polohy?

3_unsplash_822

Zdroj foto: Unspalsh

Misionárska pozícia

Pre väčšinu ľudí je to celkom bežná sexuálna poloha. Umožňuje hlbšiu sexuálnu intimitu prostredníctvom:

●      kontaktu "kože na kožu"

●      bozkávania

●      pozerania sa jeden druhému do očí

●      stimulácie klitorisu

Doggystyle

Po misionárstve je doggystyle pravdepodobne druhou najčastejšou sexuálnou polohou. Mnohých to baví jednoducho preto, že umožňuje hlbší prienik, no ani pohľad nie je zlý.

Tip: Viete ako sa pripraviť na análny sex?

Poloha v státí

Státie sa môže zdať náročné na začiatku tým, ktorí sa snažia o udržanie rovnováhy alebo ak je medzi vami výrazný výškový rozdiel.

V takom prípade skúste využiť výhody svojho okolia:

●      Opretie o stenu

●      Sedenie na stole

Sexuálne polohy v stoji vám umožňujú používať ruky rôznymi spôsobmi a zažiť nové uhly prieniku, čo môže spôsobiť pocity blaženosti.

Kovboj/kovbojka

V tejto polohe jeden partner leží na chrbte, zatiaľ čo ten druhý na ňom jazdí. Mnohým sa táto sexuálna poloha zdá neuveriteľne sexy, pretože sa stále môžete pozerať do očí a bozkávať sa, navzájom sa vidieť a dotýkať sa rôznymi spôsobmi.

69

Táto sexuálna poloha umožňuje obom partnerom užívať si orálny sex súčasne. Nie je to pre každého, pretože to vyžaduje trochu viac koncentrácie a flexibility, no mnohým sa to páči.

Jedlo ako afrodiziakum - ktoré vám posilnia libido?

Afrodiziakum môže byť jedlo alebo potravina, ktorá vzbudzuje sexuálny pud, vyvoláva túžbu alebo zvyšuje sexuálnu rozkoš či výkonnosť.

Existuje nespočetné množstvo výživových doplnkov, ktoré sú dostupné a predávané špeciálne pre zvýšenie libida. Niektorí však uprednostňujú skôr prírodné afrodiziakum.

Pripravili sme pre vás tipy na potraviny, s ktorými môžete spustiť lavínu emócií. Veď láska ide cez žalúdok, či?

Aké majú účinky u mužov?

Pokiaľ ide o účinky afrodiziák, toto sú pravdepodobne pre mužov tie najdôležitejšie:

●      stimulujú prirodzenú tvorbu testosterónu, čiže pohlavného hormónu vplývajúceho na sexuálnu energiu a chuť na sex

●      pomáhajú na viaceré sexuálne funkcie, ako je lepšia erekcia alebo zvýšenie produkcie mužských pohlavných buniek

●      podľa typu a formy môžu pomôcť aj na zvýšenie fyzickej výkonnosti, mentálnej vitality alebo odolnosti voči vonkajším vplyvom

Aké majú účinky na ženy?

U žien môžu mať afrodiziaká tieto účinky:

●      zvyšujú prekrvenie pohlavného systému, najmä vonkajších genitálií, čím ich robia citlivějšie

●      vplývajú na hormonálnu hladinu pohlavných hormónov, najmä estrogénov, ktoré ovplyvňujú libido aj kvalitu sexuálneho života

●      zvyšujú pocit sexuálnej energie, zlepšujú celkovú vitalitu a u niektorých žien môžu zlepšovať aj mentálnu a fyzickú výkonnosť

Netreba však zabúdať na to, že ako u mužov, tak aj u žien sa môžu účinky individuálne líšiť nielen v intenzite, ale veľmi závisí aj od celkového zdravotného stavu.

Tip: Trápia vás bolesti alebo máte menštruačné problémy? Viete ako ich riešiť?

TOP jedlá a potraviny

​​1. Ustrice

Ich afrodiziakálne účinky povzbudzujú libido a sexuálny apetít u oboch pohlaví. Okrem veľmi zaujímavej chuti majú aj veľa vitamínov.

6_unsplash_822

Zdroj foto: Unspalsh

2. Chilli

Okoreniť si svoj sexuálny život môžete práve korením z čili papričiek, ktoré obsahujú látku kapsaicín. Tá má na svedomí prekrvenie aj pohlavnej sústavy, čoho výsledkom je zvýšenie sexuálnej túžby.

3. Oriešky

Oriešky sú nielen bohatým zdrojom aminokyselín a zinku, ale podporujú aj plodnosť a sexuálny apetít. Najväčšie afrodiziakálne účinky by mali mať píniové oriešky, mandle a vlašské orechy.

4. Koreniny

V kuchyni častokrát používame koreniny s afrodiziakálnymi účinkami a ani o tom nevieme. Dobrým príkladom sú vanilka, škorica, rozmarín, čierne korenie, mäta, zázvor, muškátový orech či klinčeky.

5. Med

Oriešky a koreniny môžete veľmi dobre kombinovať s medom. Aj ten má totiž skvelé afrodiziakálne účinky. Však nie nadarmo sa hovorí, že prvé manželské týždne sú „medové“.

6. Káva

Skvelým stimulantom pre sexuálne chúťky je aj káva a to vďaka obsahu kofeínu. Tu treba však dbať o kvalitnú kávu a nepreháňať to. Všetkého veľa škodí.

7. Ananás, maliny a jahody

Skvelým prírodným afrodiziakom sú aj mnohé druhy ovocia. Sú bohaté na vitamíny, majú detoxikačné účinky a môžete ich využiť aj pri posteľných radovánkach.

5_unsplash_822

Zdroj foto: Unspalsh

8. Cesnak a cibuľa

Tieto dva druhy zeleniny dokážu rozprúdiť krvný obeh, čo je nevyhnutnosť pre sexuálny apetít.

9. Čokoláda a kakao

Kvalitná čokoláda s obsahom aspoň 70 % kakaa obsahuje antioxidanty, viaceré minerály a má povzbudzujúce účinky na mentálne zdravie aj sexuálny život.

10. Mníšske (kňazské) korenie

Toto korenie môže ovplyvniť hladiny hormónov, a tým zvýšiť chuť na sex oboch partnerov. A ako bonus môže pomôcť znížiť bolesti a príznaky predmenštruačného syndrómu (PMS) u žien.

11. Červené víno a šampanské

Áno, aj víno ako alkohol prírodného pôvodu patrí medzi afrodiziaká, no treba si dať pozor na jeho množstvo. Menší objem, napríklad pohár k večeri, môže prebudiť zmysly a zlepšiť potenciu. Ani tu to však netreba preháňať, pretože tak dosiahnete pravý opak.

Medzi ďalšie afrodiziaká patria okrem spomínaných aj: maca, ašvaganda, granátové jablko, vajcia, avokádo, kokos, artičoky, ale aj šťava z aloe či mätový čaj.

Vhodné kombinácie

Jedlá a nápoje, ktoré môžete kombinovať:

●      Ustrice a víno

●      Cestoviny s cesnakom a chilli

●      Zmrzlina s čokoládou a orieškami

●      Mrazené maliny a jahody

●      Granátové jablká s ananásom

Pokiaľ ide o zvýšenie sexuálnej túžby, zoznam potravín s potenciálnymi afrodiziakálnymi účinkami je dlhý. Ak máte záujem vyskúšať niektoré z možností, začnite s malými množstvami a zvyšujte dávku na základe vašej osobnej tolerancie. Je tiež dôležité poznamenať, že niektoré afrodiziaká môžu interagovať s inými liekmi, preto sa radšej poraďte so svojím lekárom.

Aký záver z toho vyplýva?

Kľúčom je naučiť sa robiť viac vecí naraz: nájsť správnu rovnováhu medzi venovaním sa potešeniu vášho partnera a zároveň zameraním sa na svoje vlastné túžby. Pre sexuálny život je dôležité objaviť nové spôsoby, ako veci okoreniť. V skutočnosti, čím je lepší sex, tým častejšie ho budete pravdepodobne chcieť.

Pamätajte, že na rôznych ľudí fungujú rôzne veci a že to, čo je pre jedného nové a vzrušujúce, sa môže niekomu zdať trochu nudné. Nejde však o súťaž. Sexuálne uspokojenie je silne spojené so zdieľaním nových zážitkov, najmä v dlhodobých vzťahoch, keď nechcete upadnúť do rutiny.

Dominika Blchová, SEO, Optimalizácia webu pre vyhľadávače

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.