Vzťahy na diaľku

Je viac názorov nato či si pestovať vzťah na diaľku alebo nie. Všetko záleží od toho v akom veku ho prežívate alebo čo od vzťahu očakávate.Psychológovia ako aj životné skúsenosti potvrdzujú, že vstupovať do manželského zväzku sa odporúča najskôr po tzv. období zamilovanosti, ktoré trvá okolo 1 - 1,5 roku.

2_srdcia_1121

Práve v tomto čase je človek najmenej objektívni posúdiť kvality vzťahu. Nájsť správny čas na rozhodnutie je ťažký a veľmi individuálny; pretože ani dlhodobé chodenie vám nezaručí správnu voľbu. Odvaha vstúpiť do zväzku časom slabne a zvoliť správnu dobu vám ani odborníci neporadia.

Aký to je vzťah na diaľku? Každý bývate v inom meste, prípadne v inom štáte a stretávate sa väčšinou cez víkendy alebo trávite spolu krátke dovolenky. Počas ostatného času ste len v telefonickom alebo písomnom kontakte. Spočiatku je to veľmi vzrušujúce, zábavné ale postupom času, to niektorému z vás možno prestane vyhovovať a bude to chcieť zmeniť. Vtedy je dobré si uvedomiť čo všetko ste preto ochotná obetovať. U žien sú tie dôvody väčšinou rovnaké, ak si chce založiť rodinu je ochotná viac investovať ako jej partner. Ale tento prístup nie je najlepší. Dobrou pomôckou je dať si všetky pozitíva a negatíva na papier a potom sa až rozhodovať.

Výhody a nevýhody vzťahu na diaľku

+ Máte slobodnú voľbu rozhodovania na riešenie svojich osobných vecí. Nikto Vás neobmedzuje pri vašich rituáloch počas celého dňa. Zároveň sa v rámci svojich aktivít nemusíte obmedzovať ani prispôsobovať. Výhodou je, že na stretnutia s vašim partnerom ste vo väčšine prípadov vždy dobre naladená a tešíte sa naňho.

+ Mladé páry skôr rátajú s vidinou spoločnej budúcnosti a sú menej zaťažené svojimi návykmi. Zároveň nemusia riešiť problémy s prípadným majetkom, zamestnaním a deťmi z predchádzajúceho vzťahu.

+ Manželstvo na diaľku môže taktiež určitú dobu fungovať, pokiaľ neprídu deti. Týka sa to situácie, keď si jeden z manželov nájde miesto mimo mesta alebo štátu. Podmienky majú podobné ako vzťahy na diaľku, spoločne si plánujú svoj voľný čas, na ktorý sa obidvaja tešia.

- Nevýhodou takéhoto vzťahu na diaľku je keď na vás dopadne samota, prípadne ste chorá a nemá vám kto pomôcť alebo poradiť.

- Problémom ani nebýva vzťah na diaľku, ktorý sa časom vyrieši, ako skôr dĺžka vzťahu. Takýto partneri za tie roky strácajú naivitu o vzťahu, začnú vidieť partnerove chyby a začnú porovnávaťs či im nebude samotným lepšie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.