Kríza

Zdá sa vám, že veci sa stále nevyvíjajú tak, ako by sa mali? Máte pocit, že vás nik nerešpektuje? Neviete ako ďalej?

>> Móda >> Aktuálne >> Kríza

Kríza zo všetkého býva často krízou z ničoho. Znamená to, že človek vlastne nemá záchytný, orientačný bod (fakt), na ktorý by bolo možné "zvaliť", že sa cíti mizerne a život na tejto planéte sa mu zdá byť otrasný!
Z času na čas uvedený životný pocit prepadne každého. Recepty, ako sa ho zbaviť, bývajú rôzne. Ženy si často kúpia červené víno, bulvár a viacposchodovú bonboniéru alebo začnú znižovať výšku svojho bankového konta... No sú aj iné možnosti.

Psychológovia radia:

1. Nikdy sa neizolujte; naopak, komunikujte a vyhľadávajte spoločnosť.
2. Pokúste sa k ľuďom pristupovať uvoľnenejšie a ústretovejšie; dajte im pocítiť, že sú dôležití - myslite na zákon akcie a reakcie.
3. Mimo pracovný čas zabudnite na všetky povinnosti a urobte si niekoľkodňový zábavný program (kino, divadlo, kratšie výlety, skrášľovacie kúry, zmeny vizáže...)
4. Utrieďte si všetky svoje problémy i pseudoproblémy, postavte ich do radu a každý deň sa pokúste jeden(!) z nich riešiť - začnite tým, že si písomne vypracujete konkrétny postup.
5. Na každý deň si naplánujte fyzicky príjemný zážitok: nemusí to byť len sex (ten na plánovanie nie je najvhodnejší), môže to byť voňavý kúpeľ, masáž, obľúbené jedlo alebo voľný deň s detektívkami či módnymi obrázkovými časopismi...

Po niekoľkých dňoch pobytu v tejto nestereotypnej dimenzii by sa vaša kríza zo všetkého respektíve z ničoho mala rozplynúť ako para nad hrncom.
Keďže navrhovaná autoterapia pôsobí naozaj lákavo, bola by škoda ju nevyskúšať.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.