12 krát ÁNO a budete úspešný

Napísal Kristína Chudá 09. september 2022

Každý deň vstávate a zaspávate s myšlienkou, čo robíte zle, keď sa vám nedarí? Ako to robia všetci tí najúspešnejší podnikatelia, a povedzme si na rovinu, nie je ich málo. Aké je tajomstvo úspechu? Ako to robia, že zostanú vždy v hre? Úspešní ľudia majú niečo spoločné.

business_people_1200x780

Skvelé návyky a produktívne zvyky! Spravte niekoľko životných rozhodnutí, zmeňte životný štýl a prijmite nové návyky a úspech sa dostaví. Takže ak chcete ísť po stopách skvelých a úspešných podnikateľov, ako je Jeff Bezos alebo Richard Branson, zistite, čo robia každý deň, aké majú životné zvyky a ak sa dá, osvojte si ich!

1. Cvičte

Cvičíte len vtedy, ak vám čas dovolí? Odkladáte cvičenie na vedľajšiu koľaj s výhovorkami ako „Som príliš zaneprázdnený“ alebo „Som veľmi unavený,“ ktoré všetci veľmi dobre poznáme? No cvičenie by ste mali uprednostniť VŽDY, ak chcete mať zdravú myseľ. Vďaka pravidelnému pohybu sa stávate viac kreatívny po celý deň. Koniec koncov, všetci veľkí vodcovia či lídri sú tak trošku športovci ako aj Richard Branson. Každý piatok sa prebudí v tú istú hodinu a ide behať. Tento zvyk mu pomohol zvýšiť svoju produktivitu a aj preto sa stal úspešným mužom, akým je dnes.

2. Rozptyľovať sa? V žiadnom prípade

Ste unavený z práce a chcete rozptýlenie? Či už zábavné videá na YouTube, Facebooku až po nekonečné rolovanie fotiek na Instagrame vám úspech neprinesie! Snažte sa nechať tento zabiják času oddychovať a vy si dajte do tela a pracujte. Čo keby ste si skúsili stanoviť čas, kedy si zapnete sociálnu sieť? Skúste to dodržať.

3. Dobrá noc, skorá noc

Ste nočná sova? Večerné sledovanie vášho obľúbeného seriálu spôsobí, že ráno budete s najväčšou pravdepodobnosťou ospalý. Preto je nevyhnutné, aby ste sa do postele dostali v normálnom čase a tak mohli spať 8 hodín. Totiž odporúčaná dĺžka spánku pre dospelého človeka je sedem až osem hodín a to podľa National Sleep Foundation.       

4. Ranné vtáča

Vstávate ráno súčasne ranným kikiríkaním? Včasné prebudenie môže priniesť ďalšie výhody v každodenných zvyklostiach. Nielen že budete mať viac času na veci vo vašom osobnom zozname, ale tiež získate čas sa lepšie pripraviť na nasledujúci deň. Aj keď začiatky ranného vstávania vedia byť kruté, keď si naň zvyknete, budete sa cítiť sviežejší.

5. Plánujte

Neplánujete? Plánujte! Pri plánovaní vášho každého dňa získate jasnú predstavu o tom, čo môžete a nemusíte stihnúť  spraviť. Ak bude mať plán, ktorý budete dodržať, všetko pôjde lepšie. Rovnako odstráni akýkoľvek pocit úzkosti, pretože budete vedieť, čo treba ešte stihnúť počas dňa. A ak sa vám plán naruší, nevadí! Čo ste stihli, to ste stihli a čo ste nestihli? Stihnete nasledujúci deň!

6. Kvalitným jedlom ku kvalitnej mysli

Zdravá strava udržiavajte váš krvný tlak v norme, váš metabolizmus beží ako na bežiacom páse a váš mozog myslí po celý deň.

7. Obkoleste sa rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi

Ľudia, s ktorými sa obklopujete, majú na vás väčší vplyv, než si vôbec myslíte. Ak budete tráviť viac času s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi, budete sa cítiť inšpirovaný a v konečnom dôsledku aj úspešný. 

8. Čas na odpočinok

Aj keď zo seba sa snažíte vyťažiť maximum, je dôležité, aby ste si aj oddýchli a uvoľnili sa. Či už čítaním knihy, relaxom vo vani, sledovaním televízie alebo stretnutím sa s priateľmi. Čo myslíte že robia najviac úspešní podnikatelia hodinu pred spaním? Áno, snažia sa uvoľniť.  

9. Meditovať

Meditácia je ďalšia vec, ktorú sa musíte pokúsiť začleniť do vašich každodenných rutín. Takmer všetci úspešní lídri aspoň 10 minút za deň sa venujú správnemu meditačnému dýchaniu či joge.

10. Buďte vďačný

Sústreďte sa na veci, za ktoré ste vďačný. Totiž vďačnosť bude mať pozitívny vplyv na váš osobný a profesionálny život, a budete mať väčšiu šancu dosiahnuť lepší výsledok. Po prebudení poďakujte za všetko, čo máte a poďakujte aj za to, že ste mali možnosť začať nový deň.

11. Režim OFFLINE

Ste stále online? Buďte niekedy offline. Snažiť sa udržať krok s vašim spoločenským postavením v dnešnom náročnom, modernom a digitálnom svete môže byť vyčerpávajúce. Dobite si svoje batérie a nechajte oddýchnuť aj svoju myseľ. Keď tak urobíte, bude z vás nový človek.

12. Píšte si denník

Musíte spraviť toto a tamto? Máte stále na pamäti každý svoj krok? Píšte si denník a zaznamenajte, aké ciele a úspechy chcete dosiahnuť. Týmto spôsobom môžete vziať svoje sny pevne do rúk. Pre niektorých ľudí sú dosiahnuteľnejšie slová písané na papieri.


Zdroj:https://www.careeraddict.com/success-habits

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.