Očami dizajnérky: Predsieň ako výzva

Napísal Martina Goffová 23. október 2023

Predsieň je vstupnou bránou do vášho domova, a preto môže byť jej vybavenie občas trochu oriešok. V predsieni obvykle trávime minimum času, pritom môže zásadne ovplyvniť atmosféru našich odchodov aj návratov. Prvý dojem totiž robí veľa a tiež niečo prezradí o hostiteľoch.

asko_nabytok_231023

Denisa Bartošová, interiérová dizajnérka spolupracujúca so spoločnosťou ASKO – NÁBYTOK, pri zariaďovaní predsiene kladie dôraz predovšetkým na praktickosť.

Môže byť funkčná aj krásna

Podľa dizajnérky je dispozícia miestnosti vždy základným kameňom každého návrhu. Pokiaľ je vhodne nastavená, je aj plnohodnotne využiteľná. „Preferujem praktický dizajn, teda priestor, ktorý bude dobre fungovať pre celú rodinu, uľaví mamičke a tak zjednoduší chod celej domácnosti. To, že bude priestor aj krásny, osobitý a originálny je samozrejmosťou, s ktorou vstupujem do každého projektu,“ vysvetľuje svoj prístup Denisa Bartošová.

Hoci je biela kráľovná farieb, sú práve tmavé odtiene tým, čo dodá priestoru hĺbku. Pokiaľ sa múdro pracuje s využitím priestoru, nemusí vôbec vytvárať dojem stiesnenosti. „Každý návrh začínam návrhom úložných priestorov, ktoré sa oplatí predimenzovať. Ubrať sa dá vždy,“ zdieľa svoje skúsenosti dizajnérka. Mať všetky priestory preplnené, tým pádom bez možnosti, aby malo všetko svoj poriadok a systém, je veľmi nešťastné.  V tomto prípade platí: čím viac, tým lepšie! Ak si nebudete vedieť poradiť, obráťte sa na odborníkov z ASKO - NÁBYTOK, ktorí vám pomôžu vytvoriť úložné priestory na mieru!

Ako sa popasovať s dispozíciou

Priestor predsiene môže mať veľa zákutí, komplikovaný pôdorys aj veľa dverí do ďalších miestností. Ako sa vysporiadať s týmito zákernosťami? „Skrinka na topánky by mala byť čo najbližšie k dverám, aby bola naozaj hneď po ruke,“ vysvetľuje dizajnérka Denisa. Za dvere potom môžete umiestniť praktický vešiak na kabáty, bundy a tašky, ktoré sú aktuálne „v prevádzke“. Lavicu s úložným priestorom určite ocenia predovšetkým staršie návštevy, ale aj rodičia, ktorí na nich deťom môžu zaviazať šnúrky.

„Nad lavicu môžete zavesiť rodinnú fotografiu, alebo vytvoriť kompozíciu viacerých snímok, čím vznikne pekná rodinná galéria,“ odporúča dizajnérka. V priestore predsiene určite nezabudnite ani na vysoké zrkadlo, v ktorom plnohodnotne vidíte celú postavu. Praktickým a priestoru veľmi lichotiacim kusom nábytku je aj písací stolík. „Používam ho rada pre jeho subtílnu hĺbku a ďalší úložný priestor, ktorého nie je v akejkoľvek domácnosti nikdy dosť,“ hovorí Denisa s tým, že v ASKO – NÁBYTOK nájdete širokú ponuku ako konzolového nábytku, tak doplnkov.  

Nástenný vešiak Bamboo

Dekorácia do predsiene určite patrí, ale je potrebné dbať na to, že menej je niekedy viac. Estetickú funkciu ale môže plniť aj samotné zariadenie miestnosti. Napríklad krásny nástenný vešiak Bamboo so šírkou 36 cm a tromi dvojitými háčikmi. Bambusové drevo má peknú prirodzenú kresbu dreva a skvele doplní vybavenie predsiene. Jeho cena je 9,99 €.

1_asko_nabytok_231023

Šatníková skriňa Celle

Minimalistická a napriek tomu elegantná šatníková skriňa Celle s ôsmimi zásuvkami nájde svoje miesto v každej predsieni. Na uloženie všetkých vrchných kusov oblečenia, čiapok, šálov a rukavíc sa skvele hodí. Na hornú plochu skrine môžete dať pekné úložné krabice, označiť ich štítkom s popisom obsahu a máte ďalšie miesto na uschovanie vecí navyše. Cena tejto skrine je 543,92 €.

2_asko_nabytok_231023

Nástenné zrkadlo Vegas

Nástenné fazetové zrkadlo Vegas sa do predsiene skvelo hodí. Vďaka jeho dĺžke takmer 150 cm v ňom bez problémov uvidíte celú postavu, a môžete tak vždy pred odchodom skontrolovať svoj vzhľad. Biely rám so skosenou hranou pôsobí veľmi minimalisticky a tak jemne dozdobí priestor predsiene, ale nebude pôsobiť rušivo. Jeho cena je 55,24 €.

3_asko_nabyrok_231023

Komoda Indy

Úložná komoda Indy vás na prvý pohľad zaujme nevšednou kombináciou dekórov. Brúsený kov a vintage drevené laty pôsobia ľahko industriálne a v priestore bude komoda skvelo vynikať. Takýto zaujímavý kúsok môže vládnuť aj vašej predsieni. Komoda má štyri zásuvky a tri úložné priestory s dvierkami. Jej cena je 214,90 €.

4_asko_nabytok_231023

Písací stolík Checker

Univerzálny stôl Checker je možné použiť ako miesto pre prácu na počítači, ale hodí si aj ako kozmetický kútik, alebo ho môžete využiť ako písacístolík do vstupnej haly alebo do predsiene. Jeho cena je 104,90 € a je k dispozícii v neutrálnej bielej farbe alebo v obľúbenom dekore duba sonoma.

5_asko_nabytok_231023

Zdroj foto: ASKO-NÁBYTOK

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.