Už vás nebaví vaše súčasné pletivo? 10 zdrojov inšpirácie, ktoré ho oživia

Pozeráte sa na svoju záhradu a vidíte krásne jazierko, posedenie a búdu pre psa. Kazí to len plotové pletivo, ktoré vyzerá úplne bez života. Preto prinášame 10 tipov, ktoré vám môžu pomôcť oživiť vaše súčasné pletivo.

Bambusová rolka

Farby bambusu oživia každú záhradu a doprajú nádych prírody aj do mestských záhrad a plotov. Bambus patrí k odolným dekoráciám a dokonca vašej záhrade dodá súkromie, pretože vaše pletivo úplne prekryje.

Brečtanové oživenie

Brečtan poteší oko aj srdce ľudí, ktorí sa radi venujú rastlinám. Ak však patríte k ľuďom, ktorí sa o svoje dekorácie nechcú ešte dodatočne starať, tak si môžete kúpiť jeho umelý variant a výsledok bude rovnaký.

Umelý mach

Mach vášmu pletivu dodá nádych prírody vďaka svojej krásnej zelenej farbe. Predáva sa prevažne umelý, preto je nenáročný na udržiavanie a rovnako ako brečtan, tak aj mach prinesie vášmu pozemku oveľa viac súkromia.

Nekončiace kvety

Ťahavé rastliny predstavujú krásnu dekoráciu, ktorá si vyžaduje veľa času a lásky, no výsledok určite bude stáť za všetko vaše úsilie. Môžeme zaručiť, že vaše navonok plastové pletivo ich osadením ihneď ožije a bude žiariť viacerými farbami.

Črepníky všetkého druhu

Ak si plánujete svoje zvárané pletivo oživiť, no nechcete ho úplne prekrývať, tak práve črepníky sú ideálnym riešením. Môžete ich postaviť na stĺpiky, poukladať na zem, alebo ich háčikmi pripnúť priamo na pletivo.

Doplnky z dreva

Máte plastové pletivo a chceli by ste mu dodať nádych dreva? Môžete tak urobiť rôznymi rezbárskymi doplnkami, napríklad v tvare húb, kvetov alebo inej tematiky. Dajú sa kdekoľvek kúpiť, alebo si ich môžete skúsiť vyrezať aj sami doma.

Recyklované predmety

Robili ste poriadky na povale alebo v garáži a našli ste veľa starých vecí, ako napríklad nefunkčný bicykel, dobové kolesá a podobne? Prečo z nich neurobiť dekoráciu a takto oživiť svoj súčasný plot?

Sviatočné ozdoby

Netreba zabúdať na rôzne sviatky, počas ktorých si tiež môžete oživiť svoje zvárané pletivo. Na Vianoce si naň môžete natiahnuť svetelnú reťaz, cez Veľkú noc ho previazať farebnými stužkami, prípadne na Halloween poukladať vyrezané tekvice priamo na stĺpiky oplotenia.

Doplnky pre deti

Máte doma malé deti a pieskovisko im nestačí? Nasaďte im na plotové pletivo novú tabuľu, na ktorej si budú môcť kresliť. Tým starším môžete namontovať napríklad basketbalový kôš, aby len nesedeli pri mobile alebo počítači.

Kreatívne pletivo

Posledná inšpirácia je naozaj len pre tých najviac kreatívnych ľudí, ktorí chcú mať svoj plot jedinečný. Zoberte si rôzne farby vlny a jednotlivé oká pletiva ňou poprepletajte. Môžete si to aj dopredu naplánovať a týmto spôsobom si vytvoriť na pletive podobizeň akéhokoľvek zvieraťa, rastliny alebo animovanej postavičky.

martinec_2_22

Zdroj foto: Martinec M+M

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.