Ako si zútulniť posteľ pre kvalitný spánok?

V posteli strávime tretinu nášho života a práve preto by sme mali dbať na to, aby bola útulná a pohodlná. V dnešnom článku si spomenieme konkrétne tipy, vďaka ktorým si vytvoríte kráľovskú posteľ pre dokonalý odpočinok.

shutterstock_bedroom_0522

Kúpa kvalitného matracu

Matrac je veľmi dôležitým faktorom pre zdravý spánok. Pri výbere matracu zvažujte pohodlie, podporu a jeho udržateľnosť. V dnešnej dobe už existujú matrace s rôznymi funkciami. Pri jeho výbere nešetrite a radšej investujte do kvality.

Chránič matracu

Kúpu chrániču na matrac mnoho ľudí zanedbáva alebo podceňuje. Je to však jedna z najdôležitejších častí na zabezpečenie pohodlného spánku. Chránič matracu vám poskytne dostatočnú výplň a niektoré chrániče majú dokonca chladiaci účinok.

Výber obliečok

Pri kúpe obliečok v prvom rade prihliadajte na materiál. Vyberajte si udržateľné materiály, ktoré sú príjemné na dotyk. Zvážte napríklad bavlnu alebo hodváb pre ľahký pocit. Nová súprava obliečok môže úplne zmeniť atmosféru vašej postele a pomôže vytvoriť z obyčajnej postele luxusnú.

Pohodlné vankúše

Pohodlný vankúš je rovnako ako matrac veľmi dôležitý pre kvalitný spánok. Odporúčame vám vybrať si páperový vankúš a zvážiť rôzne stupne hustoty. To vám pomôže získať špecifický druh podpory pod hlavu, ktorú hľadáte.

Napínacia plachta

Pri výbere plachty sa snažte farbu ladiť k obliečkam, ktoré ste si vybrali. Odporúčame vám zvoliť si kvalitnú napínaciu plachtu, ktorá pevne drží na posteli a nezošmykuje sa. Ak chcete spať ako v bavlnke, zvoľte si bavlnenú plachtu prispôsobenú vášmu typu postele.

Deky a prehozy

Žiadna útulná posteľ sa nezaobíde bez niekoľkých prehozov. Deky dodajú posteli počas teplých mesiacov štýl a v zime poskytnú extra teplo. Na trhu je veľký výber prehozov rôznych vzorov a materiálov, ktoré krásne vyniknú na vašej posteli.

Zdroj obrázku: Svet_Feo / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.