Dobrá pergola vás ochráni nielen pred ostrým slnkom

Skutočne letné horúčavy máme už niekoľko týždňov a tak nejedna z nás už určite nachytala nejaký ten bronz. S pobytom na slnku, zvlášť v poludňajších hodinách, to však netreba preháňať. Ľahko sa totiž môže stať, že si namiesto sexy opálenej pokožky privodíte zdravotné problémy.

shutterstock_pergola_721

Skvelo poslúžia už základné modely

Preto je dobré slniť sa vždy v blízkosti nejakého tieňa, či už to bude obyčajný slnečník, alebo štýlová pergola. Práve moderné pergoly sú skvelým spôsobom ako jednoducho ochrániť vašu terasu od prudkého slnka. Je to síce väčšia investícia (aspoň v porovnaní s tým slnečníkom), ale komfort, ktorý vám prinesie, rozhodne stojí zato.

Aj tie najlacnejšie modely vás totižto za pár sekúnd ochránia proti slnku. Rovnako sú odolné proti dažďu a sú vybavené plnohodnotným odtokovým systémom ako drahšie modely. A keď svoju pergolu práve nevyužívate, jednoducho ju schováte pod kryciu striešku.

Špičkové pergoly pre tie najnáročnejšie z vás 

Ak sa však chcete rozmaznať tým najlepším, čo trh s pergolami ponúka, poobzerajte sa po bioklimatických hliníkových pergolách. Už v základnej výbave získate pevné hliníkové lamely, ktoré môžete otáčať až o 135 stupňov, vďaka čomu môžete na svoju terasu pustiť presne toľko svetla, koľko si prajete. Okrem toho malé pootvorenie vytvorí na vašej terase prirodzené prúdenie vzduchu, ktoré vás dokonalo osvieži v letných horúčavách.

Pri úplnom zaklopení nezískate len kompletnú ochranu proti slnku a dažďu, ale dokonca aj proti snehu. Odtekanie zvyšných kvapiek do obvodových zvodov je samozrejmosťou. Ak chcete mať možnosť posedieť si na vašej terase aj v chladnejšom období, môžete si zvoliť možnosť kompletného uzavretia pergoly screenovými roletami alebo bezrámovým posuvným zasklením.

Pre dosiahnutie maximálneho komfortu môžete pergolu ovládať šikovnou aplikáciou vďaka senzorom na slnko, vietor, dážď a sneh. Že ste naozaj náročná? Uspokojí vás integrované LED osvetlenie, bluetooth reproduktory, či infra ohrievače?

Zdroj obrázka: Autor: MATHILDE.LR / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.