Rekonštruujete byt? Kuchyňa a kúpeľňa vám dajú zabrať najviac

Kuchyňa a kúpelňa, to sú miestnosti, ktorých rekonštrukcie bývajú často najnáročnejšie spomedzi všetkých bytových rekonštrukcií. A to z viacerých hľadísk.

shutterstock_reconstruction22

Čo všetko potrebujete v kuchyni? Je toho veľa

V prvom rade z finančného hľadiska. Do kuchyne je potrebné kúpiť množstvo spotrebičov, ktoré samé o sebe stoja nemalú sumu a len o nich to samozrejme nie je. A rekonštrukcia kúpeľne taktiež nebýva lacná. Hlavne ak rekonštruujete starú kúpeľňu a máte ešte umakartové jadro.

Rovnako tak v bytoch často býva problém s priestorom pre tieto dve miestnosti. Kuchyne sú na tom pochopiteľne lepšie, i keď pri predstave, čo všetko musíte do kuchyne zmestiť a koľko úložného a „pracovného“ priestoru v nej potrebujete, často to nie je príliš ružové ani s priestorom pre kuchyňu.

Už len spomínaných spotrebičov je dosť aj v prípade, že zoberieme do úvahy len tie najzákladnejšie, čiže rúru, varnú dosku, digestor a chladničku. Keď sa k tomu pridá mikrovlnná rúra, umývačka riadu, či kávovar, podstatnú časť kuchyne už máte „obsadenú“. A to ešte potrebujete priestor pre kuchynský drez a k nemu niektorú z moderných drezových batérií, pracovnú dosku, množstvo odkladacieho priestoru pre menšie vybavenie kuchyne a zásoby potravín a jedálenský stôl so stoličkami.

Kúpeľne v bytoch sú často naozaj malé

Keď príde na rad navrhovanie novej kúpeľne, ešte to len začne byť „zaujímavé“. V bežných bytoch sa môžete hneď na úvod rozlúčiť s tým, že budete mať vaňu aj sprchový kút. Prvá dôležitá voľba sa tak týka toho, čo uprednostniť.

Rovnako priestor na dve umývadlá, ktoré sú taktiež v súčasnosti moderné, budete hľadať väčšinou len ťažko. Ale už pri umývadle rozmýšľajte aj nad kúpeľňovým nábytkom. Skrinka pod umývadlo bude nutnosť ak budete chcieť malý kúpeľňový priestor využiť na maximum. Netreba totižto zabúdať, že budete potrebovať priestor ešte aj na práčku, prípadne aj sušičku.

Zdroj obrázka: Autor: Inna Kot / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.