Akú podlahu si zvoliť? Nechajte sa inšpirovať

Prerábate alebo staviate dom či byt? Ak áno, viete, že vás čaká veľa práce a tiež rozhodovania. My vám tento proces chceme uľahčiť. Podlaha tvorí základ každej izby v domácnosti. Preto je dobré nepodceniť výber kvalitnej podlahy.

shutterstock_podlaha_nohy21

Výrobky, ktoré majú viac vrstiev a väčšinou imitujú drevo, sa zvyknú nazývať aj laminátové podlahy. Aké sú jej výhody a prečo by ste si mali zvoliť do vášho domu práve tento typ?

1. máte ju na niekoľko rokov

Obyčajné drevené podlahy zvyknú po niekoľkých rokoch praskať. To sa vám však nestane pri laminátovej podlahe. Táto podlaha má na vrchu vrstvu, ktorá sa nevysuší a ani nepraskne. Jej výhodou je aj to, že nestratí svoju farbu pod vplyvom slnečných lúčov. Určite sa ju oplatí kúpiť, ak vám ide o niečo dlhodobejšie.

2. široká ponuka a cena

Laminátová podlaha je cenovo dostupná pre všetkých a na výber máte niekoľko možností. Ako sme už spomenuli, tieto podlahy sú imitáciou dreva, ale zoženiete aj také, ktoré imitujú dlaždice alebo napríklad kameň. Na stránkach s predajom podláh nájdete niekoľko druhov a tak si už vopred môžete vybrať tú, ktorá sa vám páči najviac.

3. dobre sa čistí

Upratovanie nebude predstavovať žiaden problém. Bude vám stačiť jedna handra a trocha vody a za pár minút budete mať podlahu čistú a lesklú ako predtým. Tento typ podlahy je vhodný aj pre alergikov, pretože niektoré druhy majú špeciálny povrch, ktorý pritiahne len minimum prachu.

4. dobre vyzerá

Tieto podlahy sa hodia skutočne do každej miestnosti. Konkrétna farba je už len na vás. Pripomenieme vám, že podlahu môžete zladiť aj s inými časťami v izbe. Napríklad s posuvným systémom. Ak do obývačky nechcete klasické dvere, môžete si vybrať posuvné dvere a kúpiť si ich vo farbe, v akej je aj vaša podlaha. Miestnosť tak bude pôsobiť  elegantne a zladene.

Zdroj obrázku: {fizkes} / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.