Môže byť z upratovania zrazu úplná pohoda?

Ak sa desiatich ľudí spýtate, či majú radi upratovanie, tak vám veľmi pravdepodobne osem či deväť z nich povie, že majú k nemu presne opačný postoj. Čiže je pre nich doslova nutným zlom. 

Pravda, závisí to aj od situácie, v akej sa nachádzame – inak sa nám upratuje náš vlastný byt, kde bývame sami, inak napríklad zdieľaný prenájom či rodičovský byt. V každom prípade, môže byť z upratovania naozaj úplná pohoda? To úplne nie, nechceme vás zavádzať. Ale jednu činnosť, ktorá patrí medzi výrazne neobľúbené, viete zvládnuť naozaj aj s vyloženými nohami.

shutterstock_romba

Vysávanie bez vášho zásahu

Touto neobľúbenou činnosťou je vysávanie. Ťažko povedať, či je nepríjemnejšie sa neustále skláňať a ničiť si chrbticu, alebo či je horší ten hluk. Určite sa však zhodneme, že vysávanie nie je žiadna zábava. Môže však byť v prípade, ak si zaobstaráte robotický vysávač. Konkrétne napríklad Robot Roomba povysáva váš byt či dom bez toho, že by ste museli byť doma. A áno, bájne mýty o nedostatkoch robotických vysávačov sú naozaj len mýty. Dnešné robotické vysávače sú totiž skutočne takými robotmi v malom.

Umelá inteligencia dokáže divy

Rad iRobot Roomba ponúka napríklad navigačné funkcie iAdapt, ktorá má niekoľko generácií, pričom vyšší model, tým novšia generácia. Už v najnižšej verzii 1.0 je vysávač vybavený niekoľkými desiatkami senzorov, kým verzia 2.0 už pracuje aj s vizuálnou lokalizáciou, čím dokáže zvoliť najefektívnejšiu trasu pri upratovaní. Verzia 3.0 s technológiou vSLAM ponúka státisíce dátových bodov, vďaka čomu vie vytvoriť inteligentnú mapu všetkých miestností v interiéri.

Ovládanie na diaľku

A teraz to najdôležitejšie – vôbec nemusíte byť doma, keď vysávač pracuje. A ani ho nemusíte fyzicky zapnúť. Moderné robotické vysávače ponúkajú zapnutie či vypnutie na diaľku prostredníctvom aplikácií. Cez telefón viete následne zvoliť aj rôzne ďalšie doplnkové funkcie a dokonca aj virtuálnu stenu, cez ktorú vysávač jednoducho neprejde. A plus je aj to, že vysávač sa sám napojí na dobíjanie, pokiaľ hrozí, že sa mu vybije batéria.

Zdroj obrázka: Andrew Angelov / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.