Hojdacie závesné kreslá si nejde nezamilovať! Čo by vás pri nákupe malo zaujímať?

Závesné kreslá sa v poslednej dobe stali ozdobou mnohých interiérov, ale aj exteriérov. Kamkoľvek ich umiestnite, vytvoríte doslova oázu pokoja a relaxu, kde si môžete vychutnávať príjemné chvíľky napríklad po náročnom dni v práci.

shutterstock_room_22

Ako si však vybrať to najlepšie závesné kreslo, ktoré bude plniť vaše potreby na sto percent?

Odolnosť materiálu na prvom mieste

Závesné kreslá, najmä tie, ktoré sú určené aj do exteriéru, by mali vydržať rôzne vplyvy počasia. Jedným z najpoužívanejších materiálov na ich výrobu je umelý ratan v kombinácii s textíliami a kovovou, plastovou alebo ratanovou konštrukciou. Každý materiál má svoje plusy a mínusy, no umelý ratan je vďačný materiál na výrobu závesného kresla, pretože je odolný voči nízkym aj vysokým teplotám a dažďu, no zároveň je aj cenovo dostupný. S čistým svedomím ho teda môžete umiestniť dnu do bytu, ale svoje miesto si nájde aj v záhrade či na terase. Poskytuje pestré možnosti aj čo sa týka dizajnu, čo je ďalším obrovským plusom.

V zimných mesiacoch by ste mali závesné kreslá umiestnené v exteriéri zakryť ochrannou plachtou, aby ste predĺžili ich životnosť.

Prečo je podstatná hmotnosť a nosnosť závesného kresla

Aby bolo sedenie v kresle bezpečné, nezabudnite si skontrolovať hmotnostný limit vami vybraného kresla. Závesné kreslá sú ukotvené na stojane iba jedným bodom, preto je naozaj dôležité riadiť sa limitmi kresla, čo sa týka nosnosti. Závesné kreslá určené pre jednu osobu sú zvyčajne uspôsobené na 100 kg a viac, najbežnejšie okolo 120 - 130 kg. Kreslá pre dve osoby zvládnu záťaž 200 kg a viac. Nebýva na škodu nechať si drobnú rezervu. Na pevnosť kresla má samozrejme veľký vplyv aj materiál, z ktorého je vyrobené kreslo a jeho konštrukcia so stojanom.

Okrem toho, koľko toho kreslo unesie, by vás však mala zaujímať aj hmotnosť samotného kresla. Je to podstatné hlavne vtedy, ak po skončení sezóny chcete závesné kreslo premiestniť zo záhrady dnu alebo ho chcete častejšie presúvať. Kreslo z umelého ratanu je ľahké a váži okolo 10 - 20 kg. Je praktické, ak máte možnosť zo stojanu odnímať osobitne len “vajíčko”, ktoré môžete potom zavesiť na strop v interiéri.

Rozmery závesného kresla

Aby ste si boli istí, že závesné kreslo bez problémov umiestnite na plánované miesto a budete mať dostatok priestoru na hojdanie do všetkých strán, neprehliadnite rozmery pri vybranom modeli. Nechcete predsa s kreslom narážať do nábytku a uberať si tak z vytúženého pohodlia.

Kde kúpiť kvalitné závesné kreslo za dobrú cenu?

Na internete existuje mnoho možností, kde si kreslo môžete zadovážiť. Pripravili sme si pre vás tip, kde kúpite štýlové a kvalitné závesné kreslá za dostupné ceny, aby sme vám ušetrili čas hľadaním.

Široký výber farebných prevedení a výpletov závesných hojdacích kresiel si môžete prezrieť tu: https://hop-sport.sk/zavesne-kresla/ . Potešte seba a svoju rodinu týmto čoraz populárnejším kusom nábytku a doprajte si zaslúžené chvíle oddychu v hojdacom kresle podľa vašich predstáv.

Zdroj obrázku: LightField Studios / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.