Pri zariaďovaní spálne nezabudnite na dôkladný výber matraca

Ak vám pri zariaďovaní domácnosti ide hlavne o dizajn, môže sa stať, že pozabudnete aj na „funkčnú“ stránku niektorých vecí. Zoberte si napríklad posteľ. Množstvo ľudí strávi dostatok času zvažovaním ako má posteľ vyzerať a potom si kúpia len „nejaké“ rošty a matrace. A často tie najlacnejšie.

shutterstock_bed_w_22

S jedným veľkým matracom v prvom rade ušetríte 

A pritom výber správneho matraca je najdôležitejší zo všetkých „súčastí“ postele. Budete predsa na ňom tráviť značnú časť života a je dôležitý aj pre vaše zdravie. Preto rozhodne nekupujte prvý lacný matrac, ktorý uvidíte.

Na kvalite matraca záleží a ak potrebujete nutne ušetriť, môžete to urobiť tak, že si na manželskú posteľ namiesto dvoch matracov vyberiete jeden. Takéto veľké matrace 180x200 majú totižto výhodu hlavne v tom, že keď si kúpite takýto matrac, vyjde vás to menej ako v prípade dvoch matracov.

Taktiež vám pri veľkom matraci nevznikne v strede postele medzera, ktorá síce mnohým ľudom nevadí, ale niekomu môže prekážať. Ale akonáhle si nekupujete matrac len pre seba, ale bývate s partnerom, jeden veľký matrac zrejme nebude vhodné riešenie.

V prípade, že nežijete sama, sú dva samostatné matrace zaručene lepšou voľbou

Prečo pre dvoch ľudí nie je vhodný jeden veľký matrac? Jednoduchá odpoveď, každý potrebuje na ideálny spánok iný matrac. Medzi vami a vašim partnerom bude pravdepodobne rozdiel napríklad aj vo vašej hmotnosti. A to je veľký faktor pri výbere matraca.

Rovnako môžete mať rozdielne preferencie na tvrdosť matraca, čo taktiež výrazne ovplyvňuje jeho výber. Ak chcete ďalšie dôvody, prečo si radšej vybrať dva kvalitné matrace 90x200, vedzte, že na výber matraca má vplyv aj vaša preferovaná spánková poloha, prípadné nadmerné potenie, či problémy s chrbticou spôsobené zlým matracom. Stále si myslíte, že vám aj vášmu partnerovi bude vyhovovať rovnaký matrac?

Zdroj obrázka: Autor: Mariia Korneeva / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.