Viete, podľa čoho si vybrať ideálny matrac?

Zrejme najdôležitejšou „ingredienciou“ pre kvalitný a zdravý spánok je správny výber matraca. Ten má totižto vplyv nielen nato ako pohodlne sa budete pri zaspávaní cítiť, ale aj nato, či sa ráno nebudete budiť celá ubolená.

shutterstock_matrac21

Odrádza vás záplava informácii o výbere matraca?

Pri matracoch však obzvlášť platí, že sto ľudí, sto chutí. Ako si však vybrať matrac, ktorý bude dokonalo spĺňať vaše požiadavky na ideálny spánok? Ideálnym riešením je výroba matracov na mieru. Ak sa však začnete zaoberať všetkými možnosťami pri voľbe matraca, celkom rýchlo sa môže stať, že budete mať viac otázok ako na začiatku tohto procesu.

Na výber máte z rôznych tvrdostí, hustôt materiálu, druhov pien a jadier. Naštudovať si toto všetko môže pôsobiť únavnejšie ako prebdená noc na vašom starom matraci. Vyberte si preto takého predajcu, ktorý vám bude vedieť ochotne poradiť na základe vašich požiadaviek.

Zodpovedzte si tieto otázky a určite nájdete správny matrac

Aké faktory sú vlastne dôležité pri správnom výbere matraca? Áno, rozmery sú dôležité, aby pasoval na vašu posteľ, ale máme na mysli skôr vlastnosti ovplyvňujúce vaše pohodlie a spánok.

Asi základnú otázku, ktorú by ste mala vedieť zodpovedať je, či uprednostňujete skôr tvrdšie, alebo mäkšie matrace. Ďalej je dôležitá aj vaša hmotnosť, tak sa pri výbere matraca nehanbite a neuberajte si kilogramy, veď predsa ide o to, aby sa vám spalo čo najpohodlnejšie a najzdravšie.

Ak máte ustálenú polohu, v ktorej najčastejšie spíte, taktiež je to dobré spomenúť. Aj to totižto môže ovplyvniť výber správneho matraca pre vás. Dôležitou otázkou týkajúcou sa zdravia je to, či máte kvôli nevhodnému matracu problémy s bolesťou chrbta. V takýchto prípadoch je dobré vybrať si kvalitnejší zdravotný matrac, ktorý sa postará nielen o vašu chrbticu, ale o celé telo.

Dôležité je aj to, či trpíte počas spánku nadmerným potením a to nielen v letných horúčavách, ale celoročne, čiže aj počas zimy. Na základe týchto jednoduchých otázok vám každý dobrý predajca určite nájde ten najvhodnejší matrac pre váš spánok.

Zdroj obrázka: Autor: VGstockstudio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.