Trápia aj vás nepríjemné problémy s cirkuláciou krvi?

Pocit studených nôh a prstov, mravčenie, veľmi častá únava, bolesť hlavy, sťažené dýchanie, vypadávanie vlasov a závraty. Aj toto môžu byť príznaky zle fungujúceho krvného obehu. 

nohy w 1200x800

Pokiaľ vás niektorý z týchto pocitov sprevádza v častejších intervaloch, môže to byť varovný signál, ktorý vám vysiela vaše telo na základe nedostatočne fungujúceho krvného obehu.

Prečo je tak dôležitý?

Krvný obeh v našom tele reguluje srdce, ktoré sa nachádza na ľavej strane. Za deň prečerpá asi 2000 litrov krvi a udrie v priemere 10000 krát. Preteká cez celú sériu žíl a tepien, pomocou ktorých sa dostáva do jednotlivých častí tela. Okrem toho, že je zásobárňou živín, postará sa aj o odstránenie škodlivých látok a toxínov z tela, čím zvyšuje obranyschopnosť nášho organizmu.
Dobrý krvný obeh je nevyhnutný pre udržanie správneho krvného tlaku, stabilizáciu teploty jadra tela, udržanie optimálnej hladiny pH a zdravých buniek.
Zlý a zhoršený prietok krvi môže človeku narobiť naopak veľmi veľa starostí. Ak sa k tomu pridá vysoký vek, problémy sa môžu zdať ešte väčšie. Rokmi sa telo opotrebúva a tepny, cez ktoré krv prúdi strácajú svoju pružnosť, čím sa sťaží celý prietok a samozrejme aj zdravotný stav človeka.

Nesprávne stravovanie, sedavé zamestnanie a nedostatok pohybu, môžu vyústiť až do vzniku nepríjemnej trombózy. Práve tá je najčastejšou príčinou úmrtí vo vyspelom svete. Nelichotivé zistenia, ktorým sa dá ale včasnou prevenciou predísť.

Prirodzené spôsoby na zaistenie dobrého prietoku krvi

Nie len ako prevencia môže fungovať Syntrival®, výživový doplnok, ktorý vám pomôže zachovať zdravý prietok krvi a vďaka čomu bude mať opäť optimálne hodnoty. Veľmi dobrým stimulantom krvného obehu je aj zázvor. Má priaznivý vplyv na srdce a prispieva k riedeniu krvi. Horká čokoláda v sebe ukrýva antioxidačné vlastnosti, ktoré dokážu dať vášmu krvnému obehu nový impulz. Pomáha roztiahnuť cievy a zlepšiť príznaky ochorenia periférnych tepien. Dostatočný príjem tekutín je dôležitý vždy a všade. Jedným z negatívnych účinkov dehydratácie je zníženie prietoku krvi. Piť veľa vody, je teda skvelý a lacný ako si zlepšiť svoj krvný obeh naozaj prirodzenou cestou.

4 komentárov

  • Komentár sjuzie %PM, %29 %570 %2021 %12:%jún napísal sjuzie

    S cirkulaciou krvi v tvari mi prijemne pomohol tento face roller https://popupstore.sk/products/skinly-face-roller-ruzenin-rose-quartz?_pos=1&_sid=e35486be1&_ss=r a plet vyzera tak zivsie, uvolnenejsie

  • Komentár Eva %AM, %07 %481 %2020 %10:%aug napísal Eva

    my sme si to poriesili so saunovanim a plavanim a doma pouzivame na telo taky masazny pristroj s infra ... mame tento orava. eu/cz/masazny-pristroj a je superkovy aj na unavene svaly po treningu

  • Komentár Beata %PM, %21 %762 %2019 %17:%jún napísal Beata

    Dobrý deň. Potrebujem poradiť. Už asi od februára pociťujem nepríjemné pocity. Trápne mi ruka aj noha - až mi znecitliveju. Ťažko sa mi dýcha a buši mi srdiečko. Môže to byť zlý krvný obeh, ako sa to vlastne zistí?
    Ďakujem vopred za odpoveď.

  • Komentár lukrecia %PM, %21 %870 %2017 %19:%máj napísal lukrecia

    Najlepší vyskúšaný spôsob na odstránenie uvedených problémov je uvedený na stránke http://www.biosferaklub.info/zaklopte-patami-o-podlahu-a-budete-zdravi/#more-13924. Treba to robiť pravidelne, zdvihnite päty 2 cm od podlahy a rázne spustite každú sekundu 30x pauza 10 sekúnd a znovu 30x, prestane vás bolieť hlava, uvoľní stuhnuté svalstvo od stresu na chrbte, zlepší sa krvný obeh, nebudú bolieť nohy, pôsobí nielen na veľké žily a tepny nôh ale aj na kapiláry.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.