3 tipy na bežky do Rakúska

Napísal Rakúska Turistika 11. február 2023

Na snehobielej pláni sa jagajú tisícky ľadových kryštálikov a každý váš výdych vyčaruje do vzduchu obláčik pary. Nečujne sa kĺžete tichou krajinou, postupne nachádzate svoj vlastný rytmus a cítite, ako sú vaše myšlienky znova také jasné ako zimný vzduch, ktorý zhlboka a pravidelne dýchate.

Dolné Rakúsko

Rozprávková zimná krajina a stovky kilometrov bežkárskych stôp lákajú každý rok mnohých nadšencov bežeckého lyžovania do romantického regiónu Waldviertel: trasy s umelým osvetlením, v kopcoch alebo na náhorných rovinách nájdete v oblastiach Bärnkopf, Gutenbrunn a Martinsberg. Nezabudnuteľné zážitky na bežkách ponúka aj aktívny svet Freiwald či strediská OttenschlagGföhl a St. Leonhard am Hornerwald.

V regióne Mostviertel spĺňa prísne kritériá 5 bežkárskych oblastí, ktoré sa vyznačujú minimálne 40-60 dňami prevádzky za rok a minimálne 15-20 km tratí s rôznymi stupňami náročnosti.

Panoramatická trať pre bežky v pohorí Wechsel dlhá 60 km je prvou adresou, kam sa vydajú bežkári vo Viedenských Alpách. Trasa vedie rozmanitým terénom, jej súčasťou sú aj kratšie okruhy a ak je dostatok snehu, stopy sa upravujú od začiatku decembra do konca marca. Trať sa nachádza vo výške viac ako 1.000 m a športovcom tak ponúka nádherný výhľad na Schneeberg, Rax, Wechsel a okolité regióny.

horne_au_110223

Beh na lyžiach v rakúskej časti Šumavy pri Schönebene (c)Oberösterreich Tourismus / Andreas Röbl

Horné Rakúsko

Centrum severského lyžovania v rakúskej časti Šumavy na náhornej rovine vo výške 1000 m ponúka dovolenkárom takmer 70 km dlhú sieť výborne upravených tratí pre bežky, na ktorú sa môžu napojiť v Schönebene, Grünwalde a Oberhaagu.
Bežkárske trate v Hornom Rakúsku

Bežkárske trate pre deti
Centrum severského lyžovania v rakúskej časti Šumavy v Hornom Rakúsku nezabúda ani na deti: malí lyžiari tu nájdu samostatné trate s mostíkmi, „vlnami“, slalomom a veselými prekážkami, ktoré z behu na lyžiach robia nezabudnuteľný zážitok. V Parku bežeckého lyžovania pre deti v Ramsau v Štajersku sú pre deti pripravené mostíky, bránky a prekážky. Do loptových a pohybových hier či súťaží družstiev sa deti môžu zapojiť na veľkom ihrisku vedľa bežeckých stôp.

tirolsko_au_110223

Beh na lyžiach vo Verwalli (c)TVB St. Anton am Arlberg /Alexandra Genewein

Tirolsko

Seefelde - regióne olympijských hier – sa nachádza viac ako 256 km bežkárskych tratí (patrí k nim aj trasa vhodná pre sánky lyžiarov na vozíku a 1,9 km dlhá trasa pre bežecké lyžovanie so psom). Vo východotirolskom Defereggentali čaká na lyžiarov asi 70 km bežkárskych tratí. Ich súčasťou je aj 7,5 km dlhá trať vo výške 2.000 m nad morom na Stallskom sedle na hraniciach medzi Rakúskom a Talianskom. Výborné podmienky na bežecké lyžovanie a vysokú záruku snehu ponúka asi 160 km stôp v Hochpustertali.

V Hochfilzene, Obertilliachu, Seefelde a Kössene majú dovolenkári navyše možnosť vyskúšať si biatlon.
Bežkárske trate v Tirolsku

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.