Prázdninové detské knihy

Napísal Albatrosmedia 19. august 2016

Vstúpili sme do druhej polovice letných prázdnin, možno vám prídu vhod knižné novinky pre vaše ratolesti v predškolskom aj v školskom veku. Zaručene deti pobavia, poučia a vyplnia voľné dni počas nepriaznivého počasia...

PRE NAJMENŠÍCH

Pes a jeho kamaráti - Kolektív autorov
Priestorové leporelo pre najmenšie deti.

Vstúpte do kráľovstva zvierat! V tomto priestorovom leporele od Rudolfa Lukeša sa zoznámite so zvykmi a zvláštnosťami psíka, sovy, osla alebo páva. Krátke texty zoznámia najmenších čitateľov so zvieratkami ako domácimi, tak aj tými exotickými. Túto čarovnú knižku bude chcieť vaše dieťa čítať znova a znova!

Už sa nebojím tmy - Helena Haraštová

Bojíte sa tmy? Po prečítaní tejto knihy už strach mať nebudete! Je hlboká noc a chlapček Tomáško sa nečakane prebudí. Čo to vidí vo svojej izbičke? Je to strašidlo? Alebo len neškodné hračky? Táto nádherne ilustrovaná kniha je interaktívna – deti si môžu na každej stránke „rozsvietiť“ a hneď uvidia, ktoré obyčajné predmety vyzerajú potme strašidelne. Kniha tak ponúka jedinečnú príležitosť pomôcť deťom, aby sa prestali báť tmy.

NA CESTY

Tomášov expres
Knižka na cesty so samolepkami a hračkou
HIT
Bude mať Tomáš dosť síl, aby si poradil s ťažkým vlakom? Doplňte príbeh krásnymi samolepkami a potom sa hrajte s lokomotívou, ktorú dostanete spolu s knihou!
Ľadové kráľovstvo Vyfarbuj, čítaj, nalepuj Disney
Prečítaj si veselý príbeh, ako Anna s Elsou pripravovali prvý kráľovský ples. Potom si svoje hrdinky vyfarbi alebo nájdi samolepku a najlep ju na správne miesto.

Hádanková mánia s Littlest Pet Shop

Hasbro
Máš pred sebou knihu plnú tých najlepších hlavolamov a zábavných úloh zo sveta zvieratiek Littlest PetShop. Vezmi si pastelky a ceruzky a priprav sa na poriadnu zábavu! Budeš potrebovať veľa voľného času a ešte viac úžasných nápadov. Ale neboj sa, zvierací kamaráti ti radi pomôžu a poradia. Tak už na nič nečakaj a pusť sa do toho! Veľa šťastia!

Máša a medveď Napíš a zotri!

Animaccord
Zábavná kniha so stránkami, ktoré sa dajú zotierať, a špeciálnou fixkou

Precvič si písanie a kreslenie v spoločnosti obľúbených postavičiek! Spoznáš malú nezbednicu Mášu a jej zvieracích kamarátov. Vyrieš úlohy, zotri strany a bav sa znova!

TVORIVÉ

Môj prvý herbár s malým krtkom - Markéta Glozarová

Nezábudka, sedmokráska, púpava, vlčí mak a rumanček – najznámejšie lúčne kvety, ktoré musia poznať všetky deti. Kamarát krtko ich sprevádza a radí, kde ich čo najskôr nájsť, aby si ich mohli vylisovať a nalepiť do svojho herbára. Môj prvý herbár s malým krtkom je krásna farebná knižka, v ktorej si deti môžu uchovávať kúsok naozajstného hrejivého leta, aj keď vonku zúri snehová fujavica.

Tvorenie z celého sveta - Monika Hrabálková

Tvorivosť je daná deťom na celom svete. Strihaním, farbením, lepením, šitím a množstvom ďalších postupov vyrábajú krásne veci, v ktorých sa odráža kultúra a história krajiny, v ktorej žijú. Túto pestrosť teraz s radosťou prinášame aj vám. Dajte sa inšpirovať a vytvorte si francúzsku levanduľovú kúpeľovú soľ, turecký tkaný koberček, japonské prestieranie, belgické pralinky, marocký amulet pre šťastie, indické batikované tričko, čínsky lampión a veľa ďalších exotických vecí.

Náš tip: Môj psík - Claudia Toll a Ilka Sokolowski

Chceš mať doma psíka alebo ho už dokonca máš? A vieš, ako sa máš o neho správne starať? Osožné rady od skúsených chovateľov ti pomôžu, aby sa tvoj štvornohý kamarát cítil čo najlepšie a nič mu nechýbalo:
– ako sa starať o šteňatá
– aký pelech zvoliť
– ako vybrať správnu stravu
– ako cvičiť psíka
– ako cestovať so psom
... a mnoho ďalších praktických tipov a rád.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.