Fitness centrá mohli konečne otvoriť, no ich majiteľov trápia dlhy

Medzi posledné prevádzky, ktoré mohli v rámci uvoľňovania protipandemických opatrení otvoriť, patrili posilňovne a fitness centrá. Mnohí majitelia aj protestovali voči zákazu činnosti v obave o svoju existenciu.

sport_woman_08_1200x800

Svoje o tom vie Kamil (38). Prežil si naozaj ťažké obdobie, keď jeho len nedávno rozbehnutý biznis musel na tri mesiace zavrieť. Nehovoriac o tom, že mu zostali neuhradené faktúry za dodávku väčšieho množstva zariadenia do jeho fitka. Rovnako sa tak muselo tých pár zamestnancov uspokojiť s neplateným voľnom, keďže okamžité uzavretie prevádzky znamenalo aj okamžité zastavenie príjmov.

Vzhľadom k tomu, že Kamilovo fitness centrum fungovalo krátku dobu, nemalo ešte vytvorené nejaké zásadnejšie finančné rezervy. „Dobre, teraz už môžeme znova otvoriť, lenže, kde zoženiem tak ľahko svoju niekdajšiu klientelu. Mnohí sa ešte boja, nechcú sa ísť veľmi potiť niekam do uzavretého priestoru. Radšej si pôjdu zabehať alebo na bicykel,“ hovorí si nešťastný majiteľ a premýšľa, ako čo najrýchlejšie zohnať peniaze, keďže mu už veritelia poriadne „dýchajú na krk“.  

Peter Hetteš, obchodný riaditeľ spoločnosti EOS KSI Slovensko, ktorá sa profesionálne venuje pohľadávkam, odporúča, neriešiť veci horúcou hlavou. S každým veriteľom sa podľa neho dá dohodnúť, pričom dôležitá je práve samotná komunikácia. „Vždy je tu možnosť odkladu platby, prípadne by sa mohlo dať nastaviť si splátkový kalendár a začať uhrádzať dlžnú sumu po častiach,“ vysvetlil Peter Hetteš.

Poznamenáva zároveň, že aj obdobie koronakrízy môže byť v tomto smere nápomocné, keďže veritelia by mohli brať väčší ohľad na situáciu, v ktorej sa každý solídny podnikateľ nachádza.  

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.