Tradičné aj netradičné zásnubné prstene

Zásnubný prsteň je sám o sebe dôležitým symbolom. Je prejavom hlbokého citu medzi milujúcim párom, ktorý plánuje svoj doterajší vzťah posunúť do ďalšieho rozmeru,ktorým je manželstvo.

josephine zasnubny prsten

Každá nastávajúca nevesta nosí svoj zásnubný prstienok veľmi hrdo, nezávisle na tom, akej veľkosti a hodnoty je „kamienok“ či perla. Klasický zásnubný prsteň podľa klenotníkov je jednoduchého tvaru z bieleho alebo žltého zlata, na ktorom centrálne dominuje menší či väčší diamant. Krása a šarm diamantu závisí od jeho spôsobu brúsenia. Tí praví obdivovatelia a odborníci na diamanty samotné „kamene“ posudzujú podľa pravidla 4C:

1. - CARAT – hmotnosť vyjadrená v karátoch
2. - CUT – brúsenie
3. - COLOUR – farba, najtypickejšie farby diamantov sú ružová, červená, modrá, zelená a hnedá.
4. - CLARITY – čistota

Ženy na briliantových prsteňoch zaujíma veľkosť kameňa, prepracovaný dizajn prsteňa, ktorý môže byť v klasickom lineárnom tvare, v modernom prevedení alebo s vodoznakovým vzorom, či umocnený vzhľad Pavé diamantami.

Typy prsteňov podľa zasadenia drahokamu

- SOLITÉR – klasický zásnubný prsteň s jedným centrálnym kameňom. V tvare round, princess, slza, srdce.

- SIDE STONE – postranné umiestnenie kameňov, ktoré sú väčšinou v rovnakej veľkosti a tvaru.

- PAVÉ DIAMANTY - väčší počet drobných drahých kameňov okolo centrálneho

NÁŠ TIP: Pri výbere prsteňa, sa môže partner inšpirovať kalendárom drahokamov pre jednotlivé mesiace a znamenia. Nemusí to byť vždy briliant.... Na zásnubných prsteňoch bývajú vsadené aj ďalšie drahé kamene : topás, rubín, smaragd, ametyst, akvamarín, zafír a granát. Popularita zásnubných prsteňov s farebnými kameňmi je opäť na vzostupe, k čomu do značnej miery prispeli aj mnohé známe osobnosti. Niekdajšiu prvú dámu Jackie Kennedy, princeznú Dianu a Napoleonovu lásku Joséphine spájajú skvostné prstene lásky. Hoci Slováci preferujú najmä diamantové zásnubné prstene, klenotník a majiteľ spoločnosti ALO diamonds, Alojz Ryšavý očakáva, že trend farebných klenotov čoskoro „zasiahne“ aj Slovensko.

Symbolická PERLA

Perla svojim vzhľadom, farbou a veľkosťou je unikátny klenot, ktorý poteší každú ženu.Perla je symbolom ženskosti, krásy a plodnosti. Aj Bottticelliho Venuša sa zrodila z mušle perlorodky. Nesie v sebe eleganciu a nadčasový pôvab. Je to klenot, ktorý je spojený s manželstvom.

Traduje sa, že šperky z pravých perál prinášajú slzy... Netreba však veriť každej povere. V dávnej minulosti perly používali ako liečebný prostriedok pri špecifických ochoreniach. Rozpúšťali ich vo víne a následne liečivý nápoj vypili. O perlách treba vedieť, že keď sa nenosia, strácajú na svojom lesku. Odborníci to vysvetľujú tým, že perly sú živé organizmy a viažu molekuly vody do molekuly perly.

O perlách...

Po storočia boli Tahity a jej ostrovy priamym rajom pre čierne perly. Pre jej jedinečnosť sa stala čierna perla „kráľovskou perlou“.
Čierna „perlorodka – perlotvorka“ žijúca vo vodách Francúzskej Polynézie je zvláštnym druhom mäkkýša, ktorého pancier „Pintada Margaritifera“ má sfarbenie od šedej až po čiernu farbu.

Dnes, na najkrajších šperkoch klenotníci vsádzajú kultivované perly z Francúzskej Polynézie, Austrálie a Tahity. Šperkári uprednostňujú tento druh pestovaných perál, pretože sú dokonalého tvaru, vynikajú leskom a farbami. Sladkovodné perly – sú finančne prístupnejšie, pretože v lastúre môže byť až 20 perál a nemajú až také oblé tvary.

3 komentárov

  • Komentár Eva %PM, %22 %573 %2021 %12:%mar napísal Eva

    Tak tam je to drevo ako doplnok ale stále formu máš z kovu čiže áno vyzdrí to :)

  • Komentár jana %PM, %17 %546 %2021 %12:%mar napísal jana

    a vydrží aj tak dlho ako z kovu?

  • Komentár Eva %PM, %16 %989 %2021 %22:%mar napísal Eva

    Nie je síce asi zásubný ale pre mňa sú úplne krásne z bewooden.sk prstene s drevom, to je úplne krásny doplnok :)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.