Hororová lady? Nie, len sedemročné dievčatko miluje “krváky”... Je to v poriadku?

Napísal Kristína Chudá 24. október 2021

„Mami, ja chcem byť princezná,” hovorí to aj vaše malé zlatíčko? V Marylande žije sedemročné dievča, ktoré sa všetkým rozprávkam vyhýba. Ak sa jej spýtate, kto je jej vzorom, nepovie vám princezná Xena, Fantagiro či malé kučeravé dievča z animáku Neskrotná. 

Odpoveď vás doslova vyvedie z miery. Miluje scény z krvavých hororov, akými sú Zaklínač, Anabelle, To či Krvavá Mery...

A čo na to jej rodičia? 

Deti sa rady hrajú a pri hrách sa obliekajú do rôznych kostýmov. U Coral DeGravesovej to nie je inak. Jej kamarátky sa prezliekajú za Elsy, baletky, princezné, no Coral sa vyžíva v tých najstrašidelnejších hororoch. Vášeň pre horory sa u nej začala objavovať už v dvoch rokoch, keď ju celkom očaril panáčik Chucky z filmu Detská hra. Jej matka Cheyenne DeGravesová jej preto na karneval vytvorila práve kostým Chuckyho. Odvtedy Coral spoločne s matkou absolvovali viac ako šesťdesiat karnevalov, na ktorých roztomilé blonďavé dievčatko strieda jednu hrôzostrašnú postavu za druhou. Na konte tak má napríklad Jockera, klauna z hororu To, Frankensteinovu nevestu alebo napríklad krutú Zúbkovú vílu.

Na horory sa samozrejme i rada pozerá a jej matka jej v tom nijako nebráni - potom, čo sa niekoľkokrát stretla s filmármi a hercami, čo v hororoch hrali, sa vraj už vôbec nebojí. Jej rodičia sa ale aj napriek tomu snažia dávať jej “záľube” isté hranice a starostlivo vyberajú, či je pre ňu daný film už vhodný, alebo je na daný horor ešte predsa len malá. A tak si napríklad na klasiku Exorcista vraj ešte pár rokov počká ... Mimochodom, keď na sebe Coral nemá žiadny zo svojich hororových kostýmov, nevšednú záľubu by jej nikto netipoval. Dievčatko mimo iného vzornou skautkou a milovníčkou zvierat.

A čo vy na to?

Nechali by ste vašu sedemročnú ratolesť pozerať horor? A aký je názor odborníkov? Strachy, krv, agresívne správanie, krik, zlé bytosti, duchovia, ... Detská myseľ totiž verí, že to, čo vidí, je reálne. Deti kvôli psychologickej nezrelosti, nevedia samy odlíšiť realitu od fikcie a sú veľmi vplyvní. Pozeranie strašidelného filmu môže spôsobiť úzkosť, rýchly tlkot srdca, nespavosť, neistotu, nočné mory, obavy a fóbie. Môžu sa u nich vyvinúť strach zo samostatného spánku, spánku v tme, nočných hrôz, problémov s úzkosťou, záchvaty paniky ....


https://newyorklatestnews.com/this-7-year-old-dress-as-a-horror-icon/135718/

https://www.facebook.com/search/photos/?q=Coral%20DeGraves&sde=AbpS4XAr83eGE6BJIFzNOT3G0a5k83cVxxRZ-Ql566tzUV4i6eyxR4p7_cfXe3gt5Y023R5FGSUT9U3mTh41bcJu_6DKGnPFHodXk4pAQGiTfe_v_MNzW9QjMNF3hpkOIJE

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.