Spoločenské doplnky...

...sa bezprostredne inšpirujú módnymi trendami medzivojnového obdobia; zvlášť kabelky, štóly a plédy vyzerajú ako dokonalé kópie...

>> Móda >> Aktuálne >> Spoločenské doplnky...

Imperatívom prebiehajúcej spoločenskej sezóny je luxusná štóla! Napríklad červená štóla k jednoduchým čiernym šatám alebo čierna štóla k červeným šatám urobí z každej dámy neprehliadnuteľný "objekt"... Netreba sa však báť ani nadrozmerného umelého kvetu na páse či stužky obopínajúcej hrdlo... Art Déco je opäť tu!
Za úvahu stojí tiež gobelínová kabelka, štrasová čelenka a štóla z pásov peria - to všetko sú tie pravé doplnky tohtoročnej plesovej sezóny. Ale pozor! V prípade, že si oblečiete "šmrncovné charlestonovky", vyberajte doplnky veľmi opatrne, musia byť strohé a jednoduché. A naopak. Jednoduchú, elegantnú odevnú kreáciu treba doplniť "bláznivými" doplnkami.

Samostatnou kapitolou sú topánky - nech ladia s tým, čo je dominantné! Aktuálne topánky majú úzku, elegantnú špičku, štíhly až ihličkový podpätok a objavujú sa v rôznom materiálovom prevedení. Tanečné podujatia si však vyžadujú topánky s "istiacimi" prvkami (stuhami, štrasovými lankami, kontrastným uväzovaním) a stredne vysokým, pomerne stabilným podpätkom. Súčasťou módneho prúdu sú preto aj retro topánky, ktoré charakterizuje zaoblená špička, masívnejší podpätok a luxusný materiál (semiš, lak...).

Avantgardné typy dám môžu zvoliť ako spoločenskú obuv čižmy; hodia sa najmä k oblečeniu v takzvanom gotickom štýle. Spoločenské čižmy sú vysoké, s úzkou, elegantnou špičkou a zdobením - šnurovaním, nitmi, štrasom alebo aplikáciami. Čižmy sa hodia sa k dlhým šatám s vysokým bočným či zadným rázporkom, ako aj k šatám s dĺžkou okolo kolien.

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.