Hotdogy s cheddarom a Mecom Gril párty klobáskami

Chuť bavorských klobások je zdôraznená horčicou a zelerom. Vďaka tomu si môžete originálne bavorské chute vychutnať aj doma na Slovensku. Nič nepokazíte, ak ku klobáskam zvolíte ako prílohu jemne opečenú kyslú kapustu alebo ľahký zemiakový šalát s cibuľkou a horčicovým dressingom.

Ak chcete viac experimentovať, odporúčame ku klobáskam voliť ťažšie chute ako napríklad modrý syr, cheddar, chren prípadne doplniť jedlo opečenými orechmi alebo hríbmi.

Najjednoduchší spôsob ako vytvoriť zaujímavé a pritom jednoduché klobáskové jedlo plné chutí, je pripraviť si hotdogy. Takto dokážete vyčarovať originálne servírovanie, ktoré si každý dokáže prispôsobiť podľa vlastných chuťových preferencií.

recept_n_mecom_0721

Na prípravu budeme potrebovať:

- 1 balenie Mecom Gril párty bavorských klobások
- 50 g Mecom Oravskej slaniny
- 4 malé bagetky
- 6 hnedých šampiňónov
- 50 g syr cheddar 

Dressing:

- 2 PL majonézy
- 1 ČL horčice
- štipka čierneho korenia

Postup:

Bagetky si zhora vykrojíme do písmena “V”, čím sa nám vytvorí priestor, do ktorého uložíme klobásku aj s ostatnými surovinami. Bagetky si ogrilujeme, posypeme vnútro cheddarom a necháme roztopiť. Slaninku nakrájame na drobno, šampiňóny nakrájame na plátky a ogrilujeme. Klobásky pomaly grilujeme pri miernej teplote. Na dresing zmiešame majonézu, horčicu a trošku čierneho mletého korenia. Vnútro bagetky následne potrieme dressingom, pridáme klobásku, šampiňóny a slaninku.

Na záver môžeme ešte hotdog opäť posypať cheddarom a zapiecť. Dobrú chuť!

1 Komentár

  • Komentár darina %PM, %27 %557 %2021 %12:%júl napísal darina

    len neviem či nie je chyba v termíne ukončenia súťaže. súťaž sa mi objavila 27.7.2021 a termín ukončenia je 3.7.2021 nie je to chyba?

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.