Závideli ste niekedy profi kuchárom, čo všetko dokážu pripraviť a báli ste sa do niečoho ťažkého pustiť sami doma? Francúzske Millefeuille bolo pre vás niečo nepredstaviteľné? A čo napríklad Baci di Dama, kvásk...
Kulinárske umenie sa od gazdinky ku gazdinke v ich kuchyniach rôzni. Jeseň ich ale predsa len v niečom spája. Typickou potravinou pre toto obdobie je, ako inak, tekvica. V Lidli nájdete viac...
Sychravé jesenné dni - niekto ich miluje a niekto zase v tomto období pociťuje smútok za letnými dňami. Dobrá správa je, že existuje spôsob ako spojiť tieto dve ročné obdobia. Jednoducho si len pripra...
Jeseň je typickým obdobím prípravy tekvicových pokrmov v slanej aj v sladkej podobe, my vám prinášame recepty na polievku a dva dezerty - Tekvicovú polievku s Harisou, Sladkú tekvica v&...
Jedlé gaštany sú pochúťka, ktorú ľudstvo pozná už stovky rokov. V južných oblastiach Álp zachraňovali ich plody nemajetných obyvateľov pred hladom, a navyše poskytovali drevo najvyššej kvality. Vlastnosti a výž...
Jedlé gaštany sú pochúťka, ktorú ľudstvo pozná už stovky rokov. V južných oblastiach Álp zachraňovali ich plody nemajetných obyvateľov pred hladom, a navyše poskytovali drevo najvyššej kvality. Hoci gaštanové p...
Dodajú telu dôležité bielkoviny, minerály, vitamíny aj zdravé tuky. Vajíčka sú nielen chutnou, ale z výživového hľadiska aj veľmi dôležitou súčasťou našich jedálničkov. Dajú sa pripraviť na toľko rôznych s...
Popredný svetový výrobca kuchynského riadu tento rok oslavuje významné jubileum - 70 rokov od uvedenia tlakového hrnca na trh. Tento prelomový vynález, ktorý má v našich domácnostiach aj obľúbené označenie „pap...
Rakúsko-uhorska kuchyňa je veľmi chutná a ovplyvnila aj slovenské recepty. Maďarská kuchyňa ponúka okrem chutných pikantných jedál aj množstvo vynikajúcich receptov na zaváranie ako napríklad nakladanú pap...
Milovníci pestovania zeleniny a ovocia, sa už tešia na ich spracovanie od jari. Preto, patrí  aj u vás k rituálom babieho leta zaváranie? Vyskúšajte naše recepty: nakladaná cukina, opečená zelenina v oleji...
Dovolenkové obdobie sa blíži ku koncu a nás od septembra zase čakajú povinnosti. Okrem úloh a zadaní v práci je to aj kolotoč domácich prác a varenia. Vtedy oceníte služby šikovného pomocník...
Jednoduchá, čerstvá, nadväzujúca na vidiecke tradície. Aj taká je kuchyňa Toskánska. Región Talianska sa vyznačuje pestrosťou, umeleckými pokladmi, plážami a famóznou gastronómiou. Jeho čaru ale viete podľahnúť...
 Známi kulinárski influcenceri, ktorých oslovila Coca-Cola, vám ponúkajú svoje vychytené recepty na jedlá. Môžete ich ponúkať pri posedeniach s priateľmi v prírode, doma či na záhradnej párt...
Na Morave a Sliezsku sa vždy dobre varilo a kvalitne pilo. Prinášame tradičné recepty z Olomouckého, Moravskosliezskeho, Juhomoravského a Zlínskeho kraja. Repová polievka obsahuje všetko, čo od poctivej ho...
Ryža je veľmi variabilná surovina, ktorú môžete od jednoduchej prílohy pripraviť napríklad aj ako hlavný chod a náš recept na mexickú ryžu je toho jasným príkladom. Toto tradičné jedlo Tex-Mex kuchyne možno pri...
Bez korenia sa nezaobíde žiadna poriadna grilovačka a vlastne ani žiadne poriadne jedlo. Ak vám bežné koreniace zmesi z obchodu z nejakého dôvodu nevyhovujú, nebojte sa experimentovať a namiešať si svoje vlastn...
Cyklistika pri Neziderskom jazere, pozorovanie vtákov na stepi ci slnečný kúpel' na juhu Rakúska: vďaka panónskej klime je Burgenland obliúbenou dovolenkovou destináciou. Vyrazte do Burgenlandu n...
Prišiel čas objavovať nové trendy v príprave miešaných nápojov. Receptúru rôznych ľadových káv a drinkov pozná veľa ľudí, no prečo si neosladiť deň niečím novým, doposiaľ nepoznaným? Tradičná tal...