Zdravé a výživné krmivo pre psov

Aj keď si to mnohí majitelia psov neuvedomujú, pes nie je vec. Je to živé stvorenie, ktoré si zaslúži veľa pozornosti, lásku, pohladenie a zdravotnú starostlivosť tak ako my ľudia. Najväčší problém je ale pri výbere krmiva. 

vizsla 19

Zorientovať sa vo výbere môže byť spočiatku chaotické, no po pár týždňoch budete presne vedieť, čo psovi kúpiť, aby bol zdravý a vitálny.

Rasa rozhoduje

Zdravé a výživné krmivo pre psov by sme mali vyberať vždy podľa rasy psa. Iné krmivo potrebuje pes nízkeho vzrastu, napríklad ratlík a iné krmivo bude potrebovať pes väčšieho vzrastu, napríklad zlatý retriever. Rasa rozhoduje a preto sa vždy v obchode s krmivami poinformujte, aké krmivo pre psov by ste mali kupovať práve tomu svojmu psíkovi.

Vek psa

Pri výbere výživného a zdravého krmiva je potrebné zvážiť aj vek psa. Malé šteňatá potrebujú inú výživu na správny vývoj ako odrastené psy. Kupujte preto také krmivo, ktoré bude zohľadňovať aj vek. Šteňatám je potrebné kupovať značkové krmivo pre šteňatá. Dospelým zase krmivo pre dospelých psov.

Ak chcete pre svojho psa kúpiť kvalitné krmivo, je potrebné si všímať predovšetkým zloženie a krajinu pôvodu. Vyberajte poctivé značky, ktoré predávajú chutné a kvalitné krmivo bez zbytočnej chémie a s vysokým podielom mäsa, pretože ako veľmi dobre vieme, práve mäso je pre psíkov lákavé, voňavé a hlavne zdravé.

Alergie

V poslednom období pribúda počet ľudí, ktorých trápia silné potravinové alergie, intolerancie. Možno budete prekvapení, ale alergie dokážu potrápiť aj našich štvornohých miláčikov. Hlavným dôvodom vzniku potravinových alergií je nekvalitná strava. O to viac by vás táto informácia mala motivovať, aby ste psom kupovali kvalitnú stravu. Keď vám ale veterinár potvrdí potravinovú alergiu, psovi je potrebné kupovať kvalitnú značku hypoalergénneho krmiva pre psov.

Myslite na svojich psíkov a ich zdravý vývoj a nebojte sa investovať peniaze do kvalitného krmiva, pri ktorom máte záruku, že vášmu psovi neublíži, ale len prospeje.

1 Komentár

  • Komentár Eva %AM, %23 %535 %2019 %11:%okt napísal Eva

    nas psik je alergik asi na milion veci a k tomu ma citlivy zaludok ... my sme spravnu stravu hladali ozaj dlho az sme presli na brit monoprotein a s tym uz problem so stravovanim nebol ... dokonca ani prehananie ci naduvanie

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.