Sladká pomsta

Vo vzťahu s priateľom vám to neklape a už dávnejšie myslíte na rozchod? Z ohľaduplnosti ste svoje rozhodnutie odkladali a teraz prišiel podnet z jeho strany? ...Ak vo vás uvedená situácia vyvolala stav zlosti a myslíte na pomstu, pamätajte(!), najlepšia pomsta je: byť šťastná a dobre vyzerať.

3 par 0918

Všetky ostatné varianty majú sladkú príchuť iba vo filmoch. Dokonca ani tie najrafinovanejšie pomstychtivé kúsky, hoci "v medziach zákona", neprinášajú podľa odborníkov vytúženú úľavu. A preto, skôr než podľahnete svojmu pomstychtivému nutkaniu, narátajte minimálne do stodesať. A potom ešte raz. Je to oveľa praktickejšie ako búchať hlavou o stenu, keď drahý mobil vášho priateľa už bude plávať vo vani plnej vody, alebo keď sa na jeho aute budú skvieť neprehliadnuteľné škrabance... Niežeby to bolo pre väčšinu mužov charakteristické, ale mohlo by sa stať, že váš bývalý partner po akte takejto primitívnej pomsty iba povytiahne obočie vyššie do čela a utvrdí sa vo svojej pomýlenej predstave o vlastnej cene, zatiaľ čo vy sa budete cítiť ako úplná hlupaňa bez úrovne a štipky vkusu.

Prečo dať svojmu bývalému také obrovské zadosťučinenie, keď ho môžete venovať sebe?! Buďte jednoducho trieda! Vyveďte svojho bývalého miláčika z miery celkom nečakaným spôsobom a dajte najavo, že vy ste ten človek, čo predstavuje vyšší vývojový a civilizačný stupeň. Po vyhlásení rozchodu (a nehynúceho priateľstva) z jeho strany zachovajte pokoj, milo sa usmejte, buďte príjemná a reagujte napríklad takto: "Máš pravdu, už to nie je ono. Kedysi to bolo medzi nami fajn, ale nič netrvá večne." A pobozkajte bývalého "parťáka" nežne na čelo. Na dezorientáciu, ktorú tým vyvoláte, sa môžete spoľahnúť.

Desatoro rozchodu:

1. Nevnímajte rozchod s partnerom ako koniec sveta! Je to nový začiatok.

2. Berte rozpad partnerského vzťahu ako ouvertúru nového predstavenia na novom javisku najväčšieho divadla s názvom svet.

3. Nepozerajte žiadne prihlúple romantické filmy a nefňukajte! Každý druhý deň "prechodného obdobia" si doprajte dobrú komédiu, plaváreň alebo masáž.

4. Do programu dňa zahrňte: malé zmeny, drobné radosti a milé hlúposti. Kúpte si obľúbenú jahodovú tortu, drahé bonbóny, vyskúšajte nový parfum, zmeňte účes, vytvorte si nový štýl obliekania.

5. Hľadajte nové aktivity trvalého charakteru: ranný beh, kúpa šteniatka, jazykový kurz, maľovanie, čítanie beletrie...

6. Stanovujte si len dosiahnuteľné ciele a posilňujte rôznymi drobnosťami svoju sebadôveru.

7. Naučte sa baviť aj na svoj účet.

8. Akceptujte svoje aktuálne pocity: "Je mi smutno, ale to je normálne. Prejde ma to." Majte v evidencii, že nielen vy, ale všetci naokolo sú (minimálne z času na čas) klbko zamotaných emócií...

9. Naučte sa pridávať k pojmom nové významy: rozchod = výzva; bezradnosť = inovácia.

10. Ako vyvrcholenie svojho "kompenzačného programu" si naplánujte "náhodné stretnutie" so svojim bývalým v čase, keď budete ešte krajšia, elegantnejšia a žiarivejšia ako zvyčajne. Ak budú mať hviezdy výnimočne dobré postavenie, mohlo by ho aj poraziť; inak mu to aspoň skomplikuje náladu a tomu sa hovorí pomsta na úrovni.

1 Komentár

  • Komentár Anna %AM, %12 %356 %2018 %07:%nov napísal Anna

    Súhlasím s autorom článku.Najlepšiou pomstou je nedať najavo svoje sklamanie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.