Štyri typy žien, ktoré mužov príliš nepriťahujú...

Napísal Kristína Chudá 13. november 2023

... omaľovánka, kulturistka, jabĺčko a lesana.  Akým typom žien sa muži vyhýbajú?  A aké majú na to dôvody? A čo vy? Našli ste v niektorom z týchto typov? Bolo by skvelé, keby sme u svojich partnerov hľadali výlučne ich charakterové, duševné či dokonca duchovné vlastnosti - no realita je už tisíce rokov iná.

freepik_couple_130323

Jednoduchým dôkazom je bobtnajúci kozmetický priemysel či obrovský rozmach plastickej chirurgie. Samozrejme, aj vo vnímaní príťažlivosti existujú regionálne rozdiely! Antropológovia napríklad už dávno dokázali, že v spoločnostiach, ktoré sa historicky vyznačovali nedostatkom potravín, muži uprednostňujú bacuľatejšie ženy, zatiaľ čo vo vyspelých krajinách bývajú ideálom krásy štíhlejšie ženy.

Omaľovánka

Väčšina európskych mužov uprednostňuje ženy, ktoré nosia jemný mejkap a vyzerajú prirodzene. Ak má blondínka obočie, za ktoré by sa hanbil aj Leonid Brežnev, mihalnice dlhé ako ihličie, pery ako alergická reakcia na bodnutie zákerným hmyzom a tvár, ktorá nanesením farieb a ich pestrosťou pripomína správne použitú maliarsku paletu, táto žena skôr vyvolá úsmev na tvári mužov, než aby ich skutočne zaujala. Niektorí muži sú možno ochotní stráviť s dámou alebo slečnou pripomínajúcou farbičky noc, ale nie celý život.

Kulturistka

Tak ako ženy vo všeobecnosti priťahujú muži s vyšportovaným telom, mužov priťahujú ženy sofistikovaného a jemného vzhľadu. Mnohé aktívne športovkyne majú krásnu, pevnú postavu a pôsobia žensky, ale ak je žena samý sval a vzhľadom sa podobná skôr mužovi, pre drvivé percento mužov nebude príťažlivá. Možno budú uznanlivo pokyvkávať hlavou nad jej bicepsami, ale je veľmi nepravdepodobné, že by ju pozvali na rande.

Jabĺčka

Väčšina mužov sa na "jabĺčko" jednoducho nepozrie. Opačná situácia nastáva, keď okolo nich prechádza pekná postava v tvare "hrušky" a zvyčajne si nevedia pomôcť. A to dokonca bez ohľadu na to, či má dotyčná dáma nadváhu! Ako vysvetľujú austrálski autori a odborníci na reč tela a vzťahy Allan a Barbara Peaseovci v jednej zo svojich publikácií, pre mužov je podstatný 70 % pomer pásu a bokov. Naznačuje to totiž väčšiu plodnosť a zároveň vyšší obsah telesného tuku, ktorý sa ukladá najmä na zadku a stehnách a zaručuje žene schopnosť dojčiť.

Lesany

Lesana je opakom ženy ako z omaľovánky, a hoci si možno dáva pozor na osobnú hygienu, v dnešnom umelom svete vyzerá trochu zanedbane. Voľne rastúce a nefarbené vlasy, obočie a ochlpenie na tele, organické nevyžehlené tričká s orientálnymi vzormi a vlajúce sukne hladiace tvár matky Zeme dnešní muži väčšinou neocenia. Pocit, že žena dbá o svoj vzhľad, nezachránia ani hrkajúce náramky z mušlí či topánky na nohách s úžasnými účinkami na celý pohybový aparát. Máloktorý muž sa obráti na takúto ženu.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.