Chyby, ktorých sa dopúšťame a ktoré ničia našu práčku

Práčka je dôležitou súčasťou domácnosti a jeden z najpoužívanejších spotrebičov. Viacerí zákazníci sa sťažujú najmä na nízku kvalitu niektorých modelov konkrétnych značiek práčok, avšak treba si uvedomiť, že aj starostlivosť o tento spotrebič dokáže výrazne ovplyvniť jeho životnosť.

pracka_shutterstock_com

Akých chýb sa ale dopúšťame pri používaní a starostlivosti o práčku?

Prepĺňame bubon práčky

Niekedy, keď je viac prádla, dávame do práčky podstatne viac ako je maximálna hmotnosť napísaná aj na samotnej práčke. Neuvedomujeme si tak, že takýmto spôsobom ohrozujeme samotnú práčku.

Prádlo dôkladne trieďte podľa materiálu a farby. Nikdy však práčku zbytočne neprepĺňajte.

To, že preplníte bubon práčky, nemá až taký vplyv na ložisko. Ložisko do práčky výrazne ovplyvňuje dlhodobé používanie umývacieho zariadenia vo všeobecnosti.

Dávajte si ale pozor na to, aby bubon práčky nebol preťažený veľkým množstvom oblečenia.

Nečistíme tesnenia práčky, zásobník a bubon 

Po opraní vždy vyberáme prádlo a nezaujímame sa o ostatné. Ak nečistíte tesnenia práčky, zásobník a samotný bubon, môže sa stať, že sa vám v práčke objaví pleseň a začne sa šíriť. Rozmnožujúca sa pleseň a silný zápach potuchnutej vody nie je príjemný a určite by ste nechceli, aby vám čisté prádlo zapáchalo.

Ak máte práčku Bosch, môžete si kúpiť kvalitné Bosch náhradné diely, ale ak si nebudete dôkladne čistiť tieto časti práčky, náhradné diely vám v tomto moc nepomôžu.

Vždy po opraní si zoberte švédsku utierku a poutierajte tesnenia práčky a bubon (z vnútornej, ale aj vonkajšej strany). V tesneniach práčky tak nebude stáť voda a zabránite tak vzniku plesní, ktoré by tieto tesnenia znehodnotili.

Čo sa týka zásobníka, ak máte vyberateľný zásobník, vždy ho po praní dôkladne prepláchnite, aby ste odstránili zvyšky prachu na pranie, tekutého gélu a samozrejme aj aviváže. Zásobník musí ostať čistý. Následne ho po umytí povytierajte dosucha a nechajte ho voľne doschnúť na inej suchej švédskej utierke, či handre.

Zdroj obrázka: Autor: NoonBuSin  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.