Tipy pre moderný interiér

Moderné trendy sa v každom z interiérov odrážajú a prejavujú trochu inak. Aj interiérový dizajn sa každým rokom mení, aspoň z časti. Niektoré momenty idú do popredia, zatiaľ čo iné čaká útlm. Ako to bude tohto roku?

obyvacka 1 istock

Farby – zelená

Zeleň v domácnostiach predstavuje trend, ktorý má už istý čas stúpajúcu tendenciu. Čoraz viac ľudí plní svoje domovy rôznymi rastlinami v snahe bojovať proti mestskej šedi. Snaha o opätovné pripojenie k prírode bude pre mnohé domácnosti kľúčová aj v roku 2018. Budeme ju badať v rôznych podobách, od tapiet až po tkaniny či doplnky ako keramika, riad a pod. Zelené čalúnenie by malo byť in, najmä v pôsobivých odtieňoch borovicovej a smaragdovej.

Materiál – masív

Spomínaný moment návratu k prírode sa v príbytkoch bude prejavovať rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je a bude aj nábytok z masívu. Drevo a zvlášť masív totiž predstavuje vďaka svojim úžitkovým vlastnostiam nadčasový stavebný materiál. Interiérom dodáva vizuálne teplo, pohodu a zároveň spĺňa čoraz silnejúce požiadavky na kvalitu a jednoduchosť. Aj preto si nábytok z masívu s určitosťou svoje miesto v moderných interiéroch zastane, a to s prehľadom.

Vzory – nezabúdajte na strop

Na konci roka sa o svoje slovo prihlásili stropy s výraznejším vzorovaním a tento trend bude pokračovať aj v roku 2018. Strop už nie je piatym kolesom na voze a miestom, ktoré budeme ignorovať. Namiesto toho budú stropy vybavené odvážnejšími vzormi, ktoré možno dosiahnuť textúrovanými tapetami, nápaditými farbami či detailne spracovanými sadrovými alebo drevenými dekoráciami.

Štýl – minimalizmus

Dosť bolo nábytkom preplnených miestností a ťažkých vzorov. Modernému interiéru kraľuje maximálna jednoduchosť, čisté línie a tvary. Takýto relatívne jednoduchý interiér poskytne jeho obyvateľov úľavu od vizuálneho smogu, ktorý na nás všetkých číha v uliciach miest. Jednoduchosť by však nemala vystupovať do popredia na úkor kvality – a tá by sa zároveň mala dopĺňať s účelnosťou interiérového zariadenia. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.