Milana si v detstve prešla peklom, dnes vďaka tomu vyrába kozmetiku, ktorá pomáha

Milana Klubalová dobre vie, čo znamená mať kožné problémy a skúšať rad za radom, čo pomáha a čo nie. Svoje skúsenosti pretavila do praxe, spojila tradičné s moderným a „varí“ kozmetiku, nežnú aj k tej najcitlivejšej pleti.

milana_klubalova_f_23

Fotografia: Milana Klubalová

Pri spomienkach na detstvo sa Milane vynoria nemocnice a kúpele niekoľkokrát ročne, svrbiaca pokožka, ktorá nedovolí ani zaspať, nervozita a neustále škrabanie sa. „Dokonca aj moje bábiky mali „kožné problémy“,“ usmieva sa pri spomienke Milana. Ono to tak niekedy býva, akoby mal človek predurčený smer a ten Milanin definovala práve jej problematická pokožka. „Mierna úľava prišla v puberte, no problémy sa mi tak či tak preniesli do dospelosti a ja som sa cítila ako testovací králik. Doslova na vlastnej koži som vyskúšala obrovské množstvo rôznych krémov a mastí. Bežná kozmetika mi moje problémy dokonca veľakrát ešte zhoršila. Skúšala som všetko možné, až som prišla na to, že čím je produkt jednoduchší, čistejší a z kvalitnejších surovín, tým je to pre mňa lepšie,“ spomína si mladá žena na časy, ktoré odštartovali myšlienku na jej vlastnú kozmetickú výrobu. Milana si začala krémy miešať doma a konečne našla niečo, čo jej naozaj pomáhalo.

Tisícročiami overené vedomosti

Otvorila si obchod s dovozom a predajom rastlinných olejov, neskôr zaradila do ponuky aj kvetové vody a éterické oleje. Zároveň si však uvedomovala, že jej chýba vzdelanie v tomto odbore. Bolo jej jasné, že na kožné problémy treba viac, než len kvalitné krémy a masti a preto sa rozhodla študovať Tradičnú čínsku medicínu v Prahe na pobočke čínskej univerzity Guan ming, ktorú ukončila diplomovkou o kožných ochoreniach a o dva roky neskôr absolvovala stáž vo fakultnej nemocnici v čínskom Jian Jine. 

Niekedy v tom čase vstúpila do Milaninej firmy Martina Chodúrová, vyštudovaná kozmetická a potravinárska chemička. „S Martininým príchodom sme sa už mohli posunúť k výrobe vlastných produktov. Moje vedomosti z tradičnej čínskej medicíny sme obliekli do moderného šatu a vznikol dr. Feelgood,“ hovorí Milana o ďalšom veľkom posune vo svojom živote. Na testovaní nových produktov sa ochotne podieľali aj rodiny, kamaráti a známi a ich nadšenie dalo Milane za pravdu, že ide dobrým smerom.

Vlastné vypiplané recepty

Niektoré produkty sa podarilo vytvoriť ľahko, iné receptúry dolaďovali aj vyše roka. „Doslova sme sa s nimi piplali, len aby mali nielen dokonalú textúru a vôňu, ale predovšetkým účinky. Keďže vyrábame potravinárske aj nepotravinárske produkty, podliehame prísnemu schvaľovaniu Štátnej veterinárnej a potravinárskej správy. Každý z našich výrobkov podlieha certifikácii, preto ich posudzujú špecializované certifikačné laboratóriá,“ opisuje Milana podmienky, za ktorých vzniká jej prírodná kozmetika. Tá je telu bližšia, ako chemicky vyrábané produkty. „Stačí čítať zloženie kozmetických výrobkov a mnohokrát budete prekvapení, že sú plné všetkého možného, no účinných zložiek je v nich minimum. Prírodná kozmetika je ľudskému telu blízka a každá jej zložka je určitým spôsobom účinná. Alergie na prírodnú kozmetiku sa preto vyskytujú minimálne,“ vysvetľuje.

Spojenie moderných poznatkov a tradície

Vo svojej značke dr.Feelgood sa dodnes pridŕža pôvodnej myšlienky prinášať na trh iba prírodné poctivé produkty v čo najčistejšej a najvyššej kvalite, ktoré v sebe spájajú dávne poznatky o prírode s modernými technológiami, a hlavne naozaj fungujú. „Pri výbere dodávateľov sa orientujeme hlavne podľa kvality ich surovín a samozrejme sa snažíme prinášať tieto produkty za čo najlepšiu cenu. Ak je to možné, volíme lokálne suroviny, no napríklad také argánové orechy rastú len v Maroku, takže tam nemáme na výber. Všetky naše receptúry sú originálne, nespolupracujeme so žiadnou externou firmou, nenakupujeme žiadne práva na používanie už vymyslených receptov,“ približuje nosné zásady svojho projektu Milana Klubalová. Dnes má okolo seba tím skúsených odborníkov na kozmetickú chémiu, prírodnú medicínu, fytoterapiu a aromaterapiu. A keďže sa dnes vo svojej terapeutickej praxi venuje predovšetkým dermatologickým problémom, jej produkty účinne pomáhajú aj jej klientom. „Naša kozmetika nie je iba pekná a voňavá, ale predovšetkým účinná aj pre tú najcitlivejšiu pleť. To je fakt, ktorý máme overený rokmi na tisíckach používateľov,“ dodáva Milana Klubalová.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.