Pokiaľ ste v niečom dobrí, Írsko Vám dá možnosť a šancu byť úspešní

Napísal Kristína Chudá 10. apríl 2023

„Žiješ len raz, ale ak to robíš správne, raz stačí,“ povedala Mae Westová. Tomáš Dvorský pochádza z Letničia, jedenásť rokov už žije v hlavnom meste Írska, v Dubline. Založil a vedie tri firmy v odvetviach ako je zdravie, sebarozvoj a agrokultúra. A Tomášov život? Je veselý, pestrý a plný krásnych momentov.

balance_tomas_dvorsky

Foto: Tomáš Dvorský

Spomínaš si, čím si chcel byť ako malý chlapec?

Tomáš Dvorský : A čím som chcel byť? Chcel som sa stať kozmonautom. Veľmi ma zaujala myšlienka vyletieť do vesmíru a vidieť, že akým štýlom to tam funguje a čo skrýva tento neobjavený priestor. No najväčším snom bolo sa stať archeológom. Vždy som bol v úžase nad skúmaním histórie, vykopávok a význam stavieb, ktoré nie sú doposiaľ poriadne vysvetlené. Miloval som pyramídy a neviem prečo, ale vždy som mal pocit, že poznanie minulosti nám dokáže otvoriť poznanie našej prítomnosti.

Čo Ty a cestovanie? Kedy začalo?

Tomáš Dvorský : Ako dieťa som rád chodieval so svojou rodinou na výlety po krásnom Záhorí, ale aj na školské výlety. Keďže som robil súťažne karate, často som cestoval aj v rámci Slovenska. Čo sa týka zahraničia, býval som uchvátený určitými miestami sveta a ich históriou, ale nikdy som nepremýšľal nad cestovaním a životom v cudzine. No osud to chcel zrejme inak. Už jedenásť rokov žijem v Írsku. A ako som sa tam dostal?

Mal som dobré pracovné miesto v jednej stavebnej firme v Hodoníne, super rodinu, kamošov a futbalový tím. Jedného dňa prišla priateľka s nápadom, že si chce založiť biznis a vycestovať. Bolo to pre mňa niečo nepredstaviteľné opustiť toto pevné zázemie. No niečo mi vravelo, že veď to skús a uvidíš. A tak sme sa rozhodli vycestovať.

Po príchode do Írska boli začiatky veľmi zaujímavé. Mojím plánom bolo pracovať ako security a po príchode som si moje plány hneď začal realizovať. V Írsku majú veľmi silný akcent a preto jazyková bariéra bola pre mňa o to silnejšia, aj keď som pred odletom chodil na kurzy anglického jazyka. No nevzdal som to. Vybavil som si prácu ako security na jednej diskotéke. Dve noci som pracoval a tretiu už nie. Keď zistili, akú mám angličtinu, povedali mi, že ma nepotrebujú. Moja partnerka tiež prišla o prácu, peniaze sa míňali a ďalšie pohovory boli neúspešné. Ako sa hovorí, keď sa darí, tak sa darí a tak sme prišli aj o strechu nad hlavou. Že prečo? Bývali sme u kamarátky mojej vtedajšej partnerky a tá nám oznámila, že sa musíme vysťahovať, pretože sa vracia jej frajer z väzenia. Bez práce a bývania, pomaly bez peňazí nám nakoniec pomohli známi. Nasťahovali sme sa k nim do domu, kde žilo sedem ďalších ľudí. Netrvalo dlho a našiel som si ďalšiu prácu v jednej z najhoršej časti Dublinu, robiť bagety a sendviče a bola to moja prvá stabilná práca a nebolo to jednoduché. Mať manažérsku pozíciu na Morave a potom pracovať a žiť v týchto podmienkach nebolo jednoduché.

S priateľkou sme sa po 3 rokoch rozišli a ja som ostal sám v cudzej krajine. Začal som študovať, intenzívne na sebe pracovať, chodiť na kurzy meditácií, ako narábať s mysľou, telom, energiou, spájať sa s prírodou a hlbším pochopením života. V študijných začiatkoch mi pomohol štát, ktorý mi zaplatil niektoré kurzy. Veľakrát som sa cítil sám, mal som úzkosti až pomaly depresie no nevzdal som sa. Venoval som sa sebarozvoju a to mi pomohlo vydržať a ísť si za svojím cieľom. Pokiaľ ste v niečom dobrí, Írsko Vám dá možnosť sa prejaviť a šancu byť úspešní. Začal som s kamošmi cestovať do iných krajín, či už na kurzy, navštevovať rôzne staroveké miesta alebo len tak pre zábavu.

Okrem bojových umení vieš aj základy čínskej medicíny. Môžeš nám túto zázračnú čínsku medicínu priblížiť? 

Tomáš Dvorský: Áno s karate som začal, keď som mal 7 rokov a skončil som keď som mal 14 rokov. Ako dieťa ma veľmi zaujímali bojové umenia, väčšinou teda čo som videl v televízii. Rodičia sa rozhodli má prihlásiť do Hanko Kai karate klub v Senici pod vedením MUDr. Mariána Čulena.

Čo sa týka Čínskej medicíny tak som sa k tomu dostal cez otca, kedy som sa pripojil k ich študijnej skupine a vycestovali sme do Číny sa o tejto medicíne niečo naučiť. V Čínskej medicíne je všetko založené na zákonoch a princípoch harmónie. Cez naše telo prúdi určitý tok energie, ktorý nazývajú Qi energia a vedie cez určité dráhy volané meridiány. Pokiaľ je tok energie ovplyvnený, preukazuje sa to na našom fyzickom a mentálnom zdraví. Čím sa dá tento tok energie ovplyvniť? Naším životným štýlom, či už je to pohyb, strava, dýchanie, myšlienky, emócie, stres alebo trauma. Je veľmi dôležité si uvedomiť ako naša mentálna stránka vplýva na naše fyzické telo. Čínska medicína používa rôzne nástroje ako akupunktúra, akupresúra, bankovanie, bylinky, mentálne a emocionálna rovnováha, strava či qi gong. Osobne s pacientmi používam niektoré aspekty z tejto medicíny v kombinácii z Japonskou, Indickou a západnou medicínou. Vždy hovorím, že balans medzi východnou a západnou medicínou je kľúčom nastoleniu rovnováhy v našom zdraví a v našom živote.

Ako je spomínané v úvode, založil si a vedieš tri firmy? O aké firmy ide?

Tomáš Dvorský: Prvá z mojich firiem sa venuje sebarozvoju. Som transformačný kouč, zakladateľ spoločnosti Balance Your Life, pomáham ľuďom dosahovať ich ciele a sny vo všetkých aspektoch života. Pomohol som už mnohým ľuďom, aby dosiahli svoje ciele a žili naplňujúci život. Moja práca je založená na zákonoch psychológie, neurovedy, neuroplasticity, kvantovej fyziky, meditácií, výživy, fyzického cvičenia a mnohých ďalších. Som tiež kvalifikovaným fyzikálnym terapeutom (ortopédia, neurológia) špecializovaný na diagnostiku svaly, nervy, kosti, a trénovaný v neurovede a kognitívnych terapiách. Klinika, ktorú som založil sa volá Balance Physio Clinic a je mojím druhou spoločnosťou. Má sídlo v Dubline a stala veľmi úspešným miestom taktiež pre vrcholových športovcov. Ďalšie moje kvalifikácie, ktoré sú uplatnené na klinike sú: Športová Psychológia, Nutričný koučing, Zdravotný koučing, Personálny trenér, Suché ihly, Ergonomika, Biochémia, Reiki. V tretej spoločnosti, ktorá je najnovším projektom pomáham farmárom zlepšiť zdravie zvierat, plodín a pôdy na báze dodávania a predaja špeciálneho minerálu, ktorý má úžasné schopnosti.  Momentálne štúdie ukazujú ako veľmi sme afektovaní chemickými zložkami, ktoré používame  na pestovanie či kŕmenie zvierat. Tento projekt umožňuje farmárom prejsť z chemického na organické pestovanie, vybudovanie imunity a kvalitu života u zvierat a zlepšiť celkové zdravie pôdy čo má potom aj blahodárne účinky pre nás ľudí a celkové životné prostredie. Z dôvodu nedostatku prieskumu sme sa nechovali k prírode tým najlepším štýlom, preto si myslím, že je čas pre zmenu aby sme vytvorili kvalitné prostredie pre nás a pre generácie po nás.

Nedávno si robil aj na Slovensku svoj prvý kurz? Čoho sa týkal, ako prebiehal a čo všetko sa Tvoji klienti mohli naučiť? 

Tomáš Dvorský : Keďže moje sociálne média sú sledované aj na Slovensku, tak mi navrhli, či by som mohol zorganizovať kurz aj pre nich. Kurz „Sila Mysle“ som organizoval v Letničí. Klienti sa mohli mnoho dozvedieť o sebarozvoji, o mocnej sile mysle, naučiť sa efektívne techniky, ktoré dokážu meniť život úžasným štýlom.

Náš život je postavený na určitých zákonoch. Keď aplikujeme určité techniky mysle do každodenného dňa, dokážeme lepšie navigovať úspech v našom živote v akýchkoľvek aspektoch: zdravie, šťastie, vzťahy, kariéra, financie, športový výkon.

Tento kurz priniesol kombináciu vedomostí a techník z najnovších trendov sebarozvoja, neurovedy, kvantovej fyziky, biochémie a starovekej múdrosti na vytvorenie kvalitného života v oblasti zdravia, vzťahov, financií, kariéry či športu.

Aké máš plány do budúcna?

Tomáš Dvorský : Momentálne, keď čítate Záhorák, som v Peru na kurze sebarozvoja, ktorý prebieha v Peruánskych horách Los Andes. Veľmi rad do seba investujem, pretože investícia do vzdelania, sebarozvoja a zážitkov je veľkým zmyslom života. Z kvantovej fyziky vieme, že keď zmeníme naše vnútro, meníme tým aj to čo prichádza do nášho života z vonkajšieho sveta.

Do budúcna plánujem postaviť väčšinu mojej práce on-line tak, aby som mohol žiť a pracovať v akejkoľvek časti sveta a mal slobodu sa rozhodnúť, kde chcem v ten daný čas žiť, či už podľa počasia, príležitostí či rodiny. On-line priestor je fajn, no preferujem a vždy preferovať budem kurzy, na ktorých sa vieme fyzicky stretnúť. Osobný kontakt je osobný kontakt a nič ho nenahradí.

Plánujem budovať ešte väčšie projekty, ktoré pomáhajú ľuďom v ich cieľoch a snoch pretože si myslím, že každý z nás si zaslúži život aký chce. Keď vieme ako fungujú určité zákony, dokážeme tieto veci naučiť naše deti, čo znamená, že vyvíjame vlnu zmien pre ich a nadchádzajúce generácie. Projekty orientované pomoci zvieratám a celkovo prírode, ešte vo väčších mierach, sú ďalším z mojich plánov. Ķeď si uvedomíme, ako veľmi sme ovplyvnení naším okolím a že príroda a matka Zem je to čo sme dlhé roky drancovali, je čas začať konať a vytvoriť ešte lepšie miesto pre život v harmónii a rovnováhe.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.