Vďaka týmto 5 veciam je Warren Buffett miliardárom

Napísal Kristína Chudá 27. júl 2023

Snáď ani netreba predstavovať muža menom Warren Buffett. Je prezývaný ako Veštec z Omahy alebo Zázrak z Omahy. V roku 2007 tohto filantropa, obchodníka a investora časopis Time uviedol na zozname 100 najvplyvnejších ľudí sveta.

freepik_success

V roku 2008 bol podľa rebríčku, ktorý zostavuje časopis Forbes, najbohatšou osobou na svete. V roku 2014 mu jeho majetok zaistil 2. miesto medzi najbohatšími ľudmi sveta. Prevažnú časť svojho majetku získal z investícii, ktoré uskutočnil prostredníctvom holdingovej spoločnosti Berkshire Hathaway, v ktorej je najväčším akcionárom a CEO. Jeho súčasný majetok je odhadovaný na približne 85 miliárd USD a robí ho 3. najbohatšou osobou na svete.

Ako to dokázal? Aké nevídané rutiny sú jeho zvyklosťou? Aké sú jeho názory na stav ekonomiky, investície či bridž s Billom Gatesom? Jeho život je plný cieľov, má vlastný spôsob ako ich dosiahnuť a mnoho vecí robí inak, ako my „smrteľníci“, napríklad miluje malinovkou so zmrzlinou.

Tu sú veci, ktoré Warrenom Buffettom považuje v živote za doležité:

1. Je nesmierne vďačný

Buffett je vďačný za všetko vo svojom živote. Je vďačný za to, že sa ráno zobudí, je vďačný za svoje podnikanie, za svoju rodinu, za charitu, ktorej sa venuje. Hlboko zakorenená vďačnosť poháňa jeho srdečného ducha. Ak prejavíte vďačnosť, je to zážitok, ktorý vás dokáže uzemniť.

2. Vidí veci pozitívne

Warren Buffett je skutočne šťastný človek. Verí vo svoje podnikanie, verí vo firmy, do ktorých investuje a verí aj v to, že dlhodobý pohľad je dôležitý. Nikdy neinvestuje proti niečomu, investuje vždy za niečo. Vždy majte otvorenú myseľ, pretože prináša viac príležitostí.

3. Riskuje

Buffett ide do rizika, nie však do takého, aké si asi predstavíte. Púšťa sa iba do kalkulovaných rizík. Ako investor riadiaci sa stratégiou hodnotového investovania používa niektoré princípy, ktoré sprevádzajú jeho investičné rozhodnutia a riadia prístup k riziku. Ak máte ucelené princípy, viete, ako analyzovať riziko.

4. Robí si veci po svojom

Nesnaží sa na nikoho zapôsobiť ani žiť život, ktorý patrí niekomu inému. Pri obede v reštaurácii nemá asistentov ani ochranku, ba dokonca ani šoférov. Často šoféruje sám. A už vôbec nepracuje na Wall Street. Žije v tom istom dome v Omahe, ktorý kúpil v roku 1958 za 31 500 dolárov. Neraňajkuje kaviár so Champagne. Skôr cheeseburgre a tú malinovku so zmrzlinou.

5. Vie, v čom je dobrý

Príliš veľa ľudí si vyberie zamestnanie, ktoré je dobre zaplatené. Príliš často si vyberú prácu, ktorá je prestížna alebo si ju vyberajú ich spolužiaci. Predstavte si, že by si každý vybral tú prácu, v ktorej dokáže excelovať. Warren Buffett je skutočne dobrý v tom, ako byť investorom. Investuje do firiem, ktorým rozumie. Vyhýba sa firmám, v ktorých sa nevyzná.

Zdroj foto: Freepik


https://sk.wikipedia.org/wiki/Warren_Buffett

https://www.forbes.com/sites/zackfriedman/2019/10/23/what-i-learned-from-lunch-with-warren-buffett/#2acfce0ff559

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.