5 dôvodov, prečo začať svoju podnikateľskú kariéru s titulom BBA

Napísal Kristína Chudá 07. júl 2023

Už ste niekedy snívali o tom, že sa stanete dôležitou súčasťou vedenia vo firme či korporácii, no nechce sa vám čakať na titul MBA? Pre vhodný začiatok a štart úspešnej kariéry vám bude stačiť Bachelor of Business Administration (BBA) .

freepik_benefits_bussines

Ale aké sú najdôležitejšie aspekty BBA? Čo budete študovať? Kde budete študovať bakalársky titul Business Administration? Odpovieme vám na niektoré z týchto otázok.

1. Vysokoškolský titul BBA

Titul BBA je jeden z najvyhľadávanejších manažérskych titulov, ktoré ponúkajú niektoré z najlepších univerzít na svete, napríklad Univerzita v Nikózii na Cypre, Laurea univerzita aplikovaných vied vo Fínsku, Vysoká škola ekonomická v Českej republike či Univerzita Thompson Rivers v Kanade. No takéto štúdium ponúka aj Slovensko. Keďže BBA je ideálnou cestou k MBA , niet divu, že študenti sa okamžite rozhodnú pre štúdium. Štúdium ich pripraví na reálny svet biznisu viac ako čokoľvek iné.

2. Stupne BBA sú veľmi rôznorodé a všestranné

Ak by ste hrali videohru, BBA by bol tým najťažším stupňom náročnosti. Jednoducho, pri štúdiu BBA dostanete ten správny drift. BBA sú zvyčajne najkomplexnejšie stupne riadenia a ponúkajú najviac informácií a spôsobov ich uplatnenia. A aké sú odbory tohto titulu BBA? BBM alebo oblasť obchodného manažmentu , ktorý sa zameriava predovšetkým na vedenie a riadenie podniku a BSBA alebo Bachelor of Science in Business Administration , ktorý prechádza podrobnejšie tú matematickú stránku obchodu, je analytickejší a zvyčajne prichádza s ďalšími kurzami.

3. BBA vám uľahčí prístup k MBA

MBA alebo magisterské štúdium v ​​obchodnej sfére a je jednou z najznámejších skratiek. Ak sa ozaj chcete venovať obchodu, mali by ste vziať do úvahy, že BBA síce je pre vašu kariéru dôležitý, ale MBA jednoznačne zvyšuje vaše šance a ľahšie sa dostanete k vedeniu spoločnosti.

4. Ako absolventi BBA budete mať skvelé pracovné príležitosti a to nehovoriac o plate

Firmy vždy hľadajú „čerstvé mäsko“, ktoré dokážu modelovať k svojmu obrazu, takže čím skôr vás nájdu, tým lepšie pre oboch. Absolventi BBA si môžu vybrať zo širokej škály pracovných ponúk, pričom každá z ponúkaných pracovných pozícií je európskom trhu nadpriemerne platená. A teda aké máte uplatnenie na trhu práce? Môžete byť finančným analytikom, manažér ľudských zdrojov, účtovníkom či finančným kontrolórom.

5. Študijné programy Business Administration zahŕňajú množstvo zaujímavých predmetov

Samozrejme, každý študijny odbor začína teoretickým základom. Bakalársky stupeň vám ponúka prehľad o všetkých témach týkajúcich sa Business Administration, takže vybrať si by nemal byť problém. Takže medzi základné disciplíny, ktoré by ste študovali ako študent BBA sa radia všetky účtovné odbory, riadenie ľudských zdrojov, organizačné správanie či strategický manažment.

Ak vezmete do úvahy všetky tieto aspekty možno zistíte, že bakalársky titul v Business Administration sa k vám a k vašej budúcnosti perfektne hodí. Nech sa rozhodnete pre čokoľvek, želáme vám veľa šťastia.

Zdroj foto: Freepik


https://www.bachelorsportal.com/articles/2391/6-reasons-to-start-your-business-career-with-a-bba-degree.html

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.