Kontroverzné syry...

...biela múka, mäso, sladkosti a tuky prispievajú významným spôsobom k vzniku permanentnej únavy, neplodnosti či kvasinkových infekcií.

Takzvané zdravé potraviny, ako sú mliečné výrobky od výmyslu sveta, rôzne druhy syrov, "energetické" tyčinky, ba dokonca aj južné ovocie môžu v organizme narobiť poriadnu paseku... Majú totiž schopnosť zahlieňovať a prekyslovať, čo vedie k najrozmanitejším zdravotným ťažkostiam vleklého charakteru.

No nielen cukor, tuky a živočíšne bielkoviny nám môžu skomplikovať život. Svet je oveľa zložitejší a ľudský organizmus je mechanizmom subtílnych súvislostí, navyše každé ľudské telo má svoje zvláštnosti. Pri zostavovaní adekvátneho jedálneho lístku preto treba brať do úvahy aj osobitosti organizmu a individuálne skúsenosti a pocity.

Napríklad: Ak vás trápi permanentná únava, infekcie, zápaly stredného ucha či spojiviek, vyskúšajte okrem predpísaných liekov, mastičiek a kvapiek aj niečo iné - zmeňte životosprávu. Každý deň si zľahka zacvičte, poprechádzajte sa na čerstvom vzduchu a vylúčte zo svojho jedálneho lístka všeobecne známe "problematické" potraviny a nevhodné potravinové kombinácie (ovocie s čímkoľvek, mäso so zemiakmi...). Snažte sa tiež vyhýbať všetkým výrobkom z bielej múky, "lepkavým" obilným kašám (s ovocím aj bez neho), južnému ovociu a v prípade výraznejších ťažkostí aj cestovinám. Zamerajte sa na celozrnné produkty, strukoviny, ryby, kontrolovanú zeleninu bez pesticídov (predovšetkým listovú) a domáce druhy ovocia.
Uvedeným spôsobom môžete organizmus postupne očistiť od hlienov a usadenín, ktoré sú "finálnym produktom" zlých stravovacích návykov a príčinou najrozmanitejších zdravotných problémov.

Odborníci radia:
- Nastavte si psychiku tak, aby ste zmeny v životospráve dokázali vnímať ako niečo pozitívne, ako vývoj k lepšiemu; nie ako obmedzovanie.
- Kombinujte uvážlivé stravovacie návyky, pohybovú aktivitu a "rozpúšťacie a vylučovacie" kúpele s prídavkom morskej soli.
- Naučte sa nestotožňovať psychickú a fyzickú vyrovnanosť s "plným bruchom".

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.