Choroby dnešnej mladej generácie

Keď si predstavíme mladých ľudí, ako svoj voľný čas trávia najmä na internete a pri televízore s hŕbou sladkostí, je nám zle. Bohužiaľ, nedokážeme to ovplyvniť. 

teenage girl1000x563

Ak ste rodičom takéhoto dieťaťa, ktorý väčšinu svojho času strávi vo virtuálnom svete alebo pri televízore, skúste ho dostatočne motivovať, aby svoje hodnoty prehodnotil, pretože ak to pôjde takto ďalej, skôr, či neskôr bude mať zdravotné problémy. Nebudú trpieť len oči, ale aj chrbtica, svaly, ba dokonca môžu sa objavovať neuropatické bolesti, ktoré majú pacienti s cukrovkou.

Karpálny tunel

Jednou z prvých chorôb mladej generácie je karpálny tunel. Čo to je karpálny tunel? Karpálny tunel vzniká pri dlhodobom presilení zadného zápästného svalu, cez ktorý prichádza dôležitý prístredný nerv. Keď toto miesto zhrubne, vtedy môžeme hovoriť o karpálnom tuneli. Karpálny tunel sa objavuje u ľudí, ktorí pracujú stereotypne (napríklad pracujú v kancelárii pri práci s myškou).

Bolesť očí a hlavy

Ďalšou chorobou, ktorou trpia najmä mladí ľudia, je bolesť očí. Stačí, keď sa poobzeráte okolo seba a uvidíte, koľko mladých ľudí okolo vás nosí okuliare. Nezdá sa vám to, že ich je akosi veľa? A to o mnohých ani len netušíme, pretože nosia šošovky. Bolesť očí vzniká najmä z toho, lebo veľa času trávia pri počítači. Ďalšou príčinou bolesti očí a následne hlavy môže byť vysoký očný tlak. Ak máte pocit, akoby vám išlo záhlavie explodovať, navštívte radšej očného lekára, ktorý vám zmeria očný tlak. Liečba bolesti očí a hlavy je dlhý proces, preto ho treba v čo najkratšom čase podchytiť.

Obezita

A na záver si spomenieme obezitu. Dnes takmer každý druhý mladý človek trpí nadváhou, pretože častokrát sa nestravuje tak, ako by sa mal. Nezdravých fastfoodov časom pribudlo a smutné je, že trištvrte zákazníkov v týchto fastfoodoch je práve mladá generácia. Zamyslite sa preto a začnite sa stravovať zdravšie, pretože od toho záleží, ako sa budete cítiť, keď budete starší.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.