Oáza relaxu a plávania vo Wellness centre Hotela Nivy v Bratislave

Napísal Michaela Conzarová 08. apríl 2024

Plávanie patrí medzi  najrozšírenejšie športy a možno ho považovať aj za najzdravší. Žiaľ, v hlavnom meste Slovenska majú obyvatelia veľký nedostatok bazénov a wellnessov, v ktorých by našli aktívny oddych aj relax na úrovni za rozumné ceny. Či už mladí, starší, deti...

wllness_nivy_ba

Medzi tých, ktorí ponúkajú široké možnosti  určite patrí Hotel Nivy v  Bratislave. Navštívili sme tento prekrásny stánok s obrovskými možnosťami, aby sme sa dozvedeli, čo nás v ňom čaká.  Porozprávali sme sa s pani riaditeľkou hotela Renátou Rehákovou.

femme: Kedy ste zrekonštruovali bazénový a saunový svet?

Renáta Reháková: Rekonštrukciu sme realizovali pred pár rokmi aj keď v našom prípade sa nedá hovoriť  len ako  o rekonštrukcii, ale o vybudovaní nového areálu wellnesscentra, kde pôvodný plavecký bazén sme nahradili nerezovým. Pribudla nová wellnessová časť s vírivkami, studeným kneippovým bazénom a s vodnými atrakciami v bazéne, či saunová časť s rôznymi  saunami, ochladzovacím bazénom a odpočivárňou s teplými ležadlami.

Tak ako plavecký bazén aj bazén s vodnými atrakciami a aj kneippov bazén sme spravili  z nerezovej ocele kvôli lepšej hygiene a čistote vody a povrchov. Rekonštrukciou prešiel aj vstup či pôvodné šatne a sprchy s toaletami, kde boli inštalované nové skrinky s automatickým čipovým systémom a nové obklady oživili fádne bazénové prostredie.

femme: Koľko bazénov v akých rozmeroch sú k dispozícii? Mysleli ste aj na deti, aby sa u vás do sýtosti vyšantili?

Renáta Reháková: Pre návštevníkov nášho wellnesscentra je k dispozícii spolu 8 bazénov a víriviek.  Návštevníci si môžu zaplávať v 25x10 metrovom plaveckom nerezovom bazéne s teplotou vody 25-27 °C, alebo si môžu oddýchnuť aj vymasírovať v teplých vírivkách. Deti sa vybláznia  v 15 metrovom teplom nerezovom bazéne s vodnými atrakciami (chrliče vody, hríb, masážne trysky, vzduchovače, farebné svetlá) a masážnymi tryskami. Pre zlepšenie krvného obehu je k dispozícii nerezový kneippov brodiaci bazén.   Pre fanúšikov sáun je nachystaný ochladzovací bazén s teplotou 12 stupňov a potom môžu vyhriať v teplej masážnej vírivke.

femme: Sauny sú veľmi obľúbené, aké typy máte vo vašej ponuke? Robíte aj saunové ceremoniály?

Renáta Reháková: V ponuke nášho saunového sveta je k dispozícii 6 sáun  a zákazníci môžu navštíviť obľúbenú fínsku saunusuchú saunu s teplotou okolo 100 stupňov, infra saunu pre milovníkov nižších teplôt, soľnú parnú saunu pre ľudí s problémami dýchacích ciest, bylinkovú parnú saunutureckú parnú saunu.  Saunové ceremoniály nerobíme z dôvodu komornejších rozmerov saunového priestoru. Saunový ale aj wellnessový svet je otvorený denne od 10:00 do 22:00 hodiny, je prístupný pre mužov aj ženy

femme: Ponúkate kurzy plávania, napríklad pre deti a tehotné ženy, či bábätka s rodičmi?

Renáta Reháková: Kurzy plávania sú u nás vedené pod vedením plaveckých klubov. Tie sa väčšinou zameriavajú na kurzy pre deti a mládež, ktoré sa buď učia plávať alebo už zdokonaľujú svoju techniku a u ktorých sa tieto kurzy tešia najväčšej obľube.

femme: Pôrodníci odporúčajú tehuľkám plávať od 12. týždňa až takmer do pôrodu, ak im to zdravotný stav dovoľuje. Existujú u vás kurzy plávania pod dohľadom pôrodných asistentiek, ktoré ponúkajú aj odborné rady, ako správne dýchať do vody, čo im neskôr  pomôže pri pôrode?

Renáta Reháková: Momentálne takéto kurzy pre budúce mamičky nemáme ale sme prístupný takejto myšlienke, že by sme takéto kurzy otvorili.

femme: Okrem plávania a saunovania určite dobre padne aj masáž. Z akých si môžeme vybrať?

Renáta Reháková: V našom Centre zdravia a relaxu Lakshi na 1. poschodí si môžu naši zákazníci vybrať zo širokej ponuky  ajurvédskych masáži a rôznych liečivých a kozmetických procedúr ako  aj orientálnych klasických masáži a Bali masáži pod vedením odborných  masérov.

femme: Majú návštevníci vášho wellness centra možnosť občerstvenia?

Renáta Reháková: Samozrejme mysleli sme aj na to a naši návštevníci sa môžu občerstviť počas pobytu pri pitných fontánkach alebo si zakúpiť nejakú sladkosť alebo nápoj či kávičku v predajných automatoch . Po kúpaní a saunovaní ich radi privítame v našom dennom bare pri dobrej kávičke alebo džúse.

femme: Kedy máte najvyššiu návštevnosť, počas roka či cez deň?

Renáta Reháková: Najväčšia návštevnosť je pochopiteľne v zimných mesiacoch, kedy sú možnosti na športové vyžitie vonku obmedzené ale aj cez víkendy alebo po pracovnej dobe, kedy si ľudia prídu k nám oddýchnuť a zrelaxovať po namáhavom dni.

femme: Aká klientela k vám chodí najčastejšie?

Renáta Reháková: Naša klientela je naozaj rôznorodá od najmenších detí, tehotné mamičky, mládež a aktívne pracujúcich až po dôchodcov, od športovcov po ľudí idúci si len oddýchnuť.

femme: V akých otváracích hodinách fungujete?

Renáta Reháková: Otvorení sme denne od 10:00 do 22:00 hodiny. Len v čase letných prázdnin, kedy je o služby wellnesscentra najmenší záujem  a ľudia radšej využijú možnosť si zaplávať na otvorených kupaliskách a prírodných vodných plochách  je wellnesscentrum zatvorené na  4 týždne, počas ktorých prebiehajú opravy a čistenie bazénov do novej sezóny.

femme: Pripravujete v tomto roku nejaké novinky či benefity?

Renáta Reháková: Každý rok sa snažíme prísť s niečím novým pre našich zákazníkov, či je to nová sauna, služba alebo niečo podobné. Nebude to inak ani tento rok, treba sa nechať prekvapiť.

Ďakujeme za rozhovor.

Zdroj foto: Hotel NIVY Bratislava

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.