Ako využiť záhradnú lavicu? Nielen ako miesto na relax

Prechádzate sa po záhrade a najradšej by ste si niekam sadli, no na zem si sadnúť nechcete? Potom potrebujete záhradnú lavicu aj vy. Lavice nie sú nevyhnutné, sú však skvelým doplnkom, ktorý zapadne do každej záhrady. V dnešnom článku vám preto ukážeme, prečo lavicu v záhrade využijete aj vy.

shutterstock_garden_23

Záhradná lavica je kúskom, ktorý použije každý vo svojej záhrade. Využiť ju viete v každom ročnom období a prepája definície slov „pekný“ a „itočný“. Viete ako ju môžete využiť vy?

Ako miesto oddychu

Stráviť každý deň nejaký čas vonku je dobré nielen pre naše telo, zároveň aj pre našu myseľ. Ak sme počas dňa príliš unavený a bez nálady, stačí si na chvíľu posedieť vonku, v tichu. Preto je dôležité mať na záhrade takúto lavičku. Môžete si tam čítať, premýšľať alebo len tak sedieť a oddychovať.

Ako „sledovacie“ miesto

Ak máte malé deti a chodíte s nimi do záhrady, určite už máte vyhliadnuté miesto, odkiaľ vidíte na všetko, čo sa deje. Na toto miesto postavte lavičku. Počas sledovania detí, môžete sedieť a oddýchnuť si. Nezabudnite si zobrať so sebou deku alebo minimálne podsedák. Ak je vonku stále teplo, uložiť sa môžete aj na záhradné lehátka.

Ako miesto na uloženie vecí

Nemáme samozrejme na mysli, že lavičku budete využívať ako odkladacie miesto. Ak však idete von vyvesiť prádlo a potrebujete ho niekde položiť, lavička vám veľmi dobre poslúži. Rovnako ju viete využiť aj na položenie záhradných rukavíc, kým pracujete, alebo na šálku čaju. Nepotrebujete teda dokúpiť stolík. Všetko sa vám zmestí priamo na lavičku.

Záhradná lavička vyzerá sama o sebe veľmi dobre a skvele doplní každú záhradu. Počas zimy ju síce nevyužijete na sedenie, deti na nej však môžu stavať malých snehuliakov alebo mať na nej položené lopáre či boby.

Mať na záhrade lavičku sa určite oplatí! 

Zdroj obrázku: Martin Charles Hatch / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.