Jesenná cykloturistika

Cykloturistika je ideálnym športom počas jesenného babieho leta. V chladnejších dňoch vás zahreje, a zároveň pohľadí na duši pri nádherných prírodných scenériách. Pre tentokrát,  sme vybrali najzaujímavejšie a najlepšie tipy z oblastí Dolného Rakúska. 

freepik_cycletourist_autumn

Dolné Rakúsko nazývajú aj krajinou pôžitkárov, pretože okrem mostviertelského hruškového muštu sa vo Waldvierteli chovajú kapry a pestuje sa slávny šedý mak, dyne sú doménou vo Wienvierteli a dobre meno majú marhule z Wachau. A samozrejme, je to kraj, z ktorého pochádzajú skvelé vína z ôsmich vinohradníckych oblastí.

Naše tipy

CYKLISTICKÉ OKRUHY

Pôvabné cyklistické chodníky:

1) okruh - Prima – Pira (55 km),
2) okruh -  Muštových barónov (67 km)
3) okruh -  Muštová cesta (110 km). 

TIP 1: Muštových barónov (53 km)

Náročná celodenná prehliadka ovocnej kultúry z MostBirnHaus do Ostarrichi Kulturhof a ďalej do Mostellerie (liehovar Farthofer)

Trasa: Ardagger Stift - Euratsfeld - Neuhofen an der Ybbs - Oed-Öhling - Zeillern - Stephanshart - Ardagger Stift

Všetky trasy prechádzajú mostviertelskou vysočinou popri pamiatkách a atrakciách, akými sú benediktínsky kláštor Seitenstetten, Mostelleria (tradičná výrobňa destilátov) či Dom hruškového muštu. Chodníky sú prevažne asfaltové, vedú po málo frekventovaných cestách a lemujú ich mohutné hrušky a vynikajúce gastronomické zariadenia.

mostviertl_birnen

TIP2: Cyklotrasa Heart Mostviertel (67 km)

Pre rekreačných cyklistov a rodiny: sakrálne pamiatky a kultúrne pamiatky na cestách s malou premávkou.

Trasa: Seitenstetten - St. Peter in der Au - Weistrach - Wolfsbach - Aschbach - Biberbach

Viac na: www.mostviertel.info

TOP CYKLOTRASA: cyklistický chodník Traisental

Patrí medzi najobľúbenejšie  v oblasti Mostviertel a meria 111 kilometrov. Vedie z Traismaueru v regióne Traisental – Donauland cez St. Pölten, údolím Traisen- Gölsental až do Mariazellu.

Pre rodiny s deťmi je vhodný 13, 5 kilometrový úsek od St. Pölten pozdĺž rieky  Traisen k St. Pöltenským jazerám a späť. Rovnako vhodná je 12 km trasa s názvom „ Ku koňom a ťavám“, ktorá vedie zo  St. Aegyd/Neuwalde do Kernhofu k Ťaviemu divadlu a späť.  Na ceste je samozrejmosťou množstvo hostincov a penziónov vhodných pre cykloturistov.

Viac na http://www.traisentalradweg.at .

NAJKRAJŠÍ CYKLISTICKÝ CHODNÍK: Triesting- Gölsental

Jeho trasa (60 km dlhý cyklistický chodník) sa vinie krásnou oblasťou termálnych prameňov a nesmierne rozmanitou krajinou. Cyklisti majú možnosť, vydať sa južnou cestou Wienerwaldu pri obci Leobersdorf a pokračovať zväčša po rovine  okolo mestečiek Hirtenberg, Berndorf a Pottenstein popri rieke.

TIP na víkend: Niekoľkodňová cyklistická túra vedie pozdĺž rieky Triesting a potom pozdĺž rieky  Gölsen, ktorá prechádza po historickej pútnickej ceste „Via Sacra“, vedúcej z Viedne do Mariazellu. Pri prechode údoliami sa prekonáva výškový rozdiel o málo väčší ako 200 metrov.

Pre rodiny s deťmi je príjemná jednodenná trasa pozdĺž toku rieky z Kumbergu do Leobersdorfu.

Viac na www.triesting-goelsentalradweg.at .

Zroj foto: Freepik, Dolné Rakúsko - Mostviertel, kvitnúce hrušky 



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.