Poznáte diaľkovú turistickú trasu Lechweg?

Napísal Rakúska turistika 19. september 2023

Nádherná jeseň praje turistike, nechajte sa inšpirovať našim tipom v Rakúsku. „Lechweg“ vedie asi 125 kilometrov jednou z posledných divokých riečnych krajín v Európe, od vysokých hôr Tirolska až po predhorí nemeckých Álp pri Füssene.

lechweg_fuessen_alpsee

Pohľad na alpské jazero Füssen, foto (c) Združenie Lechweg

Ideálna pre nováčikov v diaľkovej turistike

Štart v takmer 1800 metroch nad morom. Cieľ vo vzdialenosti asi 800 metrov. Okolo 125 kilometrov, rozložených do siedmich alebo ôsmich etáp. Toto sú holé čísla Lechweg. Čo žiadne číslo ani nenaznačí: tento diaľkový turistický chodník patrí medzi desať najlepších v Európe.

Holé čísla, rozdelené do siedmich, ôsmich alebo viacerých etáp – a takmer vždy z kopca – ustupujú do pozadia s každým krokom a sú odsúvané stranou ohromujúcou prírodnou krásou. Na svojej týždennej ceste peší turisti z Lechwegu zažijú mystické jazerá a tajomné vodopády, míňajú starobylé paláce a hrady, prekonávajú odvážne visuté mosty, objavujú jednu z najväčších kolónií kozorožcov v Európe.

S hľadaním toho správneho miesta na spanie si nemusíte príliš lámať hlavu, pretože pozdĺž diaľkového turistického chodníka sú certifikované možnosti ubytovania pre každého - všetko od útulných izieb v súkromí u miestnych hostiteľov až po komfortné hotely s wellness a podobne.

„Lechweg shuttle“ prepraví vašu batožinu do ďalšieho ubytovania. Môžete tak bezstarostne chodiť na túry s ľahkou dennou batožinou. Trasu je možné v celej dĺžke prejsť od polovice júna do polovice októbra. Medzi polovicou mája a polovicou júna (jarný variant) a polovicou až koncom októbra (jesenný variant) je však možné po Lechwegu kvôli snehu dôjsť iba zo Steegu do Füssenu.

Zaujímavosti diaľkové turistické chodníky Lechweg

• Jazero Formarin
• Lech am Arlberg – v roku 2004 zvolený „najkrajšou dedinou v Európe“.
• Rakúsky visutý most pre peších v Holzgau
• Elbigenalp – rodisko Anny Stainer-Knittelovej alias Geierwallyovej
• Ehrenberg Castle World a highline179 v blízkosti Reutte
• Kráľovské zámky Neuschwanstein a Hohenschwangau
• Lechfall pri Füssene

Etapy diaľkového turistického chodníka Lechweg

• Dĺžka trasy 125 km
• klasický variant so 7 stupňami
• komfortný variant s 8 stupňami
• Spomaľovací variant s 8 stupňami a 2 dňami odpočinku
• skrátené jarné a jesenné verzie

TIP: Parťák na výlety, turistiku aj aktívny oddych

Huawei - modelu Watch 4 smart hodinky sú totiž výborným parťákom na dovolenke v prírode, a to vďaka množstvu užitočných funkcií.

huawei_190923

Výdrž batérie, na ktorú sa môžete spoľahnúť aj pri dlhých túrach

Jedným z kľúčových atribútov, ktorý robí z Huawei Watch 4 Pro neoceniteľného partnera na dlhé turistické výlety, je ich dlhá výdrž batérie. Nech ste kdekoľvek na svete, môžete mať istotu, že Watch 4 Pro budú plniť svoju úlohu na jednotku po celú túru, či dobrodružstvo v prírode. Huawei Watch 4 Pro totiž dosahujú výdrž batérie až 4,5 dňa bežného používania, resp. až 21 dní v režime ultradlhej výdrže batérie. S Watch 4 Pro sa môžete spoľahnúť na bezproblémovú aktívnu dovolenku bez stresu z hľadania nabíjačky.

Navigácia aj bez mobilu

Huawei Watch 4 Pro prinášajú revolučný spôsob, ako objavovať svet, aj bez nutnosti nosiť so sebou mobil. Vďaka autonómnej navigačnej funkcii umožňujú hodinky presné sledovanie trás a dobrodružstiev priamo z vášho zápästia. Nech už ste v hlbokom lese alebo vo vzdialených horách, môžete si byť istí, že sa nikde nestratíte. Hodinky tiež ponúkajú predinštalovanú aplikáciu Petal Mapy, ktorá funguje nezávisle od telefónu a môžete ju využiť na plnohodnotnú navigáciu. S Watch 4 Pro môžete s dôverou vykročiť na nové miesta a objavovať neprebádané kúty sveta, pričom máte neustály prístup k spoľahlivej navigácii priamo na vašej ruke.

Spojení so svetom aj na cestách

Zostaňte v spojení s rodinou a blízkymi aj keď práve nemáte smartfón vo vrecku. Vďaka Watch 4 Pro totiž môžete na správy odpovedať priamo zo zápästia, bez námahy, a to pomocou zabudovanej klávesnice, ktorá podporuje aj slovenský jazyk.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.